El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
EUiA posa en marxa una campanya contra la retirada dels 80km/h
  • CA

El diputat d’EUiA al Parlament Jordi Miralles i l’exdirector general del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) David Rodríguez han presentat aquest dilluns davant de la seu del partit la campanya informativa i divulgativa “Jo estimo els 80. És salut” contra la retirada del límit de velocitat dels 80 km/h.

EUiA editaran 50.000 adhesius des d’aquest dilluns fins el dia 23 d’abril i aquest darrer dia el lema s’estamparà a un punt de llibre que es repartirà a la seva parada durant la Diada de Sant Jordi. Rodríguez ha acusat l’executiu català de “faltar al respecte” per haver començat a legislar sobre els 80 km/h mantenint al càrrec encara el director del SMC que va nomenar l’anterior govern tripartit.

Miralles ha acusat al Govern de partir de “la incompetència, de la improvisació i del ressentiment” amb aquesta mesura de flexibilitzar els 80 km/h. Ha avisat que lluitaran contra aquesta iniciativa perquè “colpeja directament la salut de la ciutadania, castiga el medi ambient, la qualitat de vida i la seguretat”.

Ha anunciat que informaran de la campanya a tota la zona on afecta el límit i que convocaran agrupacions de veïns, entitats ecologistes i usuaris del món de la salut a donar-los suport. Ha demanat a la gent que enganxi l’adhesiu allà on cregui però que ho facin també als cotxes per mostrar el seu rebuig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa