El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els EUA, França, Regne Unit i Itàlia alerten als seus ciutadans de les protestes a Catalunya
  • CA

Els Estats Units, França, Regne Unit i Itàlia han alertat en els darrers dies als seus ciutadans de les protestes a Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona. L’ambaixada nord-americana va enviar tant dimarts com dimecres un avís pels possibles enfrontaments a les manifestacions sobretot a la capital catalana, així com afectacions a les carreteres per les marxes independentistes. La representació francesa també ha enviat un missatge als seus ciutadans demanant que es mantinguin al marge de les concentracions i respectin les instruccions de les autoritats espanyoles.

L’oficina d’exteriors britànica ha actualitzat les seves recomanacions de viatge a Espanya avisant sobre l’estat de les protestes. “Les manifestacions que volen ser pacífiques poden escalar i generar confrontacions“, asseguren, demanant prendre precaucions.

L’ambaixada italiana va avisar dimecres a la tarda que es produirien noves manifestacions a Barcelona i la resta de Catalunya amb “possibles afectacions per a la mobilitat i la seguretat”. “Es recomana precaució especialment a l’Eixample, plaça Catalunya i passeig de Gràcia, així com evitar zones afectades per les concentracions”, avisaven al seu compte de Twitter.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa