El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ETA proposa una "verificació informal" de la treva
  • CA

ETA assegura que està disposada a acceptar una “verificació informal” de l’alto el foc declarat passat 10 de gener. En un comunicat publicat aquest diumenge al diari Gara, l’organització denuncia el “veto” de l’Estat a una comissió oficial i considera que es pot constituir una comissió internacional perquè verifiqui l’alto el foc.

En el comunicat, l’organització terrorista referma el seu compromís amb la “resolució democràtica” del conflicte i qualifica l’actitud d’Espanya i França d'”irresponsable” per manifestar “en secret una suposada voluntat de resoldre el conflicte i després seguir amb l’estratègia repressiva”.

L’organització terrorista també fa una crida a les forces polítiques, socials i sindicals bascos, i en conjunt a tota la ciutadania, perquè “uneixin forces, adoptin compromisos i donin nous passos per a la llibertat i contra la repressió”.

ETA considera que en l’escenari polític basc existeixen dos blocs ben diferenciats. El primer, format per “aquells que desitgem obrir un escenari de llibertat”, i el segon, constituït pels que “pretenen mantenir la imposició i el bloqueig”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa