El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Espot: “Els catalans estan emparats pels tribunals a xiular l’himne a la final de Copa”
  • CA

El president executiu de Catalunya Acció, Santiago Espot, ha animat aquest dijous als independentistes a xiular l’himne d’Espanya a la final de Copa d’aquest dissabte sense cap remordiment. En una roda de premsa, el també empresari i escriptor ha explicat que la sentència absolutòria que va rebre l’any passat per part de l’Audiència Nacional reconeix el dret a protestar contra els símbols espanyols. “Els catalans estan emparats pels tribunals espanyols a xiular l’himne a la final de Copa”, ha etzibat.

El 4 de maig de 2018 l’Audiència Nacional va acceptar un recurs de Santiago Espot i el va absoldre dels delictes d’injúries a la corona i ultratge a Espanya per haver promogut la xiulada a l’himne en la final de la Copa del Rei del 2015, que el Barça va guanyar davant l’Athletic de Bilbao (1-3).

Espot ha destacat que la justícia espanyola el va absoldre “a contracor” i no pas perquè li hagués agafat “un atac de democràcia”. Aquest fet, però, crea jurisprudència i fa que a partir d’ara l’himne es pugui xiular tranquil·lament a la final de la copa espanyola sense haver de patir cap risc de represàlia.

[r:1]

Ara bé, aquesta sentència no crea jurisprudència en un altre sobre el qual l’independentisme ja es va queixar l’any passat. La ressolució de l’Audiència Nacional no diu res sobre la requisada d’estelades i peces de roba de color groc que la policia espanyola feia als aficionats blaugranes abans d’entrar a l’estadi.

Espot ha deixat clar que si aquestes imatges es tornen a repetir, el Barça hauria de prendre alguna acció. I en cas que el club no fes res, ha recordat que “els socis tenen els mecanismes per criticar aquestes actituds”. “Jo espero que la directiva sigui fidel a les declaracions que va fer l’any passat”, ha afegit.

IMG 3447

Santiago Espot en roda de premsa

Una sentència que és un “èxit”

“Bona prova de l’èxit d’aquesta sentència és que a les passades eleccinons espanyoles PP, Cs i VOX defensaven modificar la legislació actual per tal de sancionar les xiulades al cap de l’Estat o als símbols espanyols”, ha recordat el president de Catalunya Acció. És més: Espot ha recordat que “va ser VOX qui va presentar la querella davant l’Audiència Nacional” i que per tant han acabat rebent l’efecte contrari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa