El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Espelmes als jutjats i una ‘mani’ en diumenge, més actes contra la sentència
  • CA

Una de les respostes de les entitats i partits a la sentència del procés seria un marxa de cinc columnes que majoritàriament convergerien a Barcelona. Però aquesta no seria l’única reacció organitzada de protesta. De fet, n’hi ha més de preparades que abasten diverses accions concretes i multitudinàries. 

 

Segons ha pogut saber El Món, l’ANC i altres operadors polítics i socials, en saber-se la sentència incentivaran “cassolades, clàxons, repics de campanes o xiulets”. Així mateix la tarda del dia de la sentència, es convocaran “concentracions davant jutjats de cap de comarca o delegacions de govern de capital de província”. “Caldrà portar espelmes d’aquelles que cau la cera i al finalitzar la concentració es farà una encartellada”, afegeixen les mateixes fonts que han donat instruccions a diversos activistes per tal que passin la informació. 

Una de les accions centrals, està prevista pel següent diumenge després de la sentència, quan es convocarà una manifestació a Barcelona. Sobre les marxes previstes, els organitzadors indiquen que els manifestants podran participar en diferents trams.  “Es disposarà de suport sanitari, de l’organització i pobles d’avituallament i per passar la nit”, asseguren. En principi, estava previst que ANC i partits presentessin aquests actes dimarts Primer d’octubre, el segon aniversari del referèndum d’autodeterminació, de manera unitària i transversal. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa