Espejo-Saavedra diu que el reglament del Parlament està vinculat a les resolucions del TC

El vicepresident segon de la Mesa diu al TSJC que tots els poders públics estan vinculats per la interpretació de la Constitució que faci l'alt tribunal

 

El vicepresident segon de la Mesa del Parlament, José María Espejo-Saavedra (Cs), ha assegurat aquest divendres que el reglament del Parlament "no és una illa jurídica" i per tant està sotmès a la resta d'ordenament jurídic. Així, considera que el reglament no es pot aplicar vulnerant lleis superiors o les resolucions del Tribunal Constitucional (TC). El diputat opina que tots els poders públics estan vinculats per la interpretació que el TC faci de la Constitució espanyola, i per tant no es poden saltar les seves sentències.

Espejo-Saavedra ho ha dit als mitjans després de declarar com a testimoni davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en la causa que se segueix contra cinc membres sobiranistes de la Mesa: la seva presidenta, Carme Forcadell, el vicepresident primer, Lluís Corominas, i els secretaris Anna Simó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet.


Saavedra ja havia declarat com a testimoni en la mateixa causa quan s'investigava només a Forcadell per haver permès la votació de les conclusions de la comissió del procés constituent. Ara ho ha fet per la segona part de la causa, seguida contra els altres quatre membres de la Mesa, per haver permès que es votés una resolució sobre un referèndum unilateral. Segons ell, aquella resolució tractava un tema que estava prohibit pel TC, i per tant no s'hauria d'haver admès a tràmit, ja que les resolucions del TC estan per sobre de qualsevol llei. "La veritat no té cap misteri, coincideix amb el que vaig expressar com a membre de la Mesa", ha exposat.
 

 

"La fiscalia ha fet preguntes en relació a les reunions de la Mesa i si en la Mesa es va posar de manifest que hi havia resolucions del TC que podien impedir l'admissió a tràmit de les resolucions i he dit que evidentment que hi havien interlocutòries del TC que al meu parer impedien donar tràmit a les resolucions del debat que parlaven de procés constituent i referèndum unilateral d'independència", ha exposat. A banda d'aquestes valoracions, Espejo-Saavedra no ha volgut concretar més la seva declaració davant de la magistrada instructora ni les preguntes que li han fet les parts. "Vinc com a testimoni en un procediment i no crec que hagi de valorar com a testimoni el contingut de l'acte processal, vinc a complir la meva obligació", ha justificat.

 

Comentaris