El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un especialista contra ETA, nou director adjunt operatiu de la Guàrdia Civil
  • CA

El general de divisió Pablo Salas Moreno serà el nou Director Adjunt Operatiu de la Guàrdia Civil després de la dimissió del general Laurentino Ceña aquest migdia una setmana abans de la seva jubilació. El general Pablo Salas està especialitzat en els serveis d’informació i ETA. 

De fet, el ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, ha proposat a la ministra de Defensa, Margarita Robles, que l’ascendeixi a Tinent General. Un cop s’aprovi l’ascens el consell de ministres aprovarà el càrrec. El proper DAO va obtenir el grau de tinent l’any 1981, un cop va cursar estudis a l’Acadèmia General Militar de Saragossa i a l’Acadèmia Especial de la Guàrdia Civil. 

Té una cartilla de 40 anys de servei. Va ser cap de la comandància de Biscaïa, de la Unitat de Serveis Especials, la secretaria d’Estat de Seguretat, de l’Escola Superior de les Forces Armades del Ceseden o la Zona de Madrid. Des de l’any 1997 ha ocupat diferents destinacions dins el Servei d’Informació de la Guàrdia Civil, especialment a les unitats de la lluita contra ETA

Salas és diplomat en Estat Major, ha realitzat el curs Monogràfic de Defensa Nacional. A més, té el Máster en Sistemes de Comunicació i Informació de la Seguretat i la Defensa així com el Curs Superior de Direcció i Gestió de Seguretat Pública. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa