El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els espanyols valoren al màxim la Guàrdia Civil i el CNP
  • CA

 

“Viva el Orden y la Ley”. Aquesta podria ser la divisa de l’escala de valors dels ciutadans espanyols.  La Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia, i en tercera posició, l’Exèrcit, són les institucions més valorades i amb diferència, de tot l’Estat. Ho indica clarament la macroenquesta del CEO a tot Espanya amb el títol “Percepció sobre el debat territorial a Espanya.2019”. Un estudi sobre 3.600 ciutadans espanyols de tot l’Estat que s’ha presentat aquest matí al Palau de la Generalitat amb la consellera Meritxell Budó i el Director d’Anàl·lisi i Estratègia, Josep Rius.

 

Segons aquesta enquesta, davant la pregunta sobre el grau de confiança de les institucions, la valoració és determinant. En una escala on 0 és cap confiança i 10 molta confiança, els ciutadans de la resta de l’Estat atorguen un 7,09 a la Policia Nacional i a la Guàrdia civil, la màxima puntuació que atorguen.

 

En segona posició, valoren les Universitats amb un 6,78 i l’Exèrcit queda en tercera posició, amb un 6,67. Una mena de numerologia que s’identifica amb el golpisme sociològic. En canvi, la monarquia no arriba a l’aprovat amb un 4,58, davant un 2,21 de la nota que li atorguen els catalans i l’Església catòlica li’in donen un 4,05. 

 

Mossos, Ertzaintza i Espanya

 

Pel que fa als Mossos d’Esquadra, els espanyols valoren el cos amb un 3,96. Una nota per sobre el govern espanyol, el congrés de diputats, la banca o els partits polítics. En canvi, els catalans valoren els Mossos amb un 5,96, la segona institució més valorada al país, només superada per les Universitats amb un 6,56. En tercera posició, els catalans valoren els seus ajuntaments amb un 5,72. L’enquesta recull la valoració sobre l’Ertzainza. els catalans donen una nota del 5,55 i els espanyols amb un 4,61. És a dir, que a la resta de l’Estat valoren més la policia catalana que la basca. 

 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa