Els espanyols valoren al màxim la Guàrdia Civil i el CNP

L’Exèrcit queda en tercera posició a poquíssimes dècimes de les Universitats

 

“Viva el Orden y la Ley”. Aquesta podria ser la divisa de l’escala de valors dels ciutadans espanyols.  La Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia, i en tercera posició, l’Exèrcit, són les institucions més valorades i amb diferència, de tot l’Estat. Ho indica clarament la macroenquesta del CEO a tot Espanya amb el títol "Percepció sobre el debat territorial a Espanya.2019”. Un estudi sobre 3.600 ciutadans espanyols de tot l'Estat que s'ha presentat aquest matí al Palau de la Generalitat amb la consellera Meritxell Budó i el Director d'Anàl·lisi i Estratègia, Josep Rius.

 

Segons aquesta enquesta, davant la pregunta sobre el grau de confiança de les institucions, la valoració és determinant. En una escala on 0 és cap confiança i 10 molta confiança, els ciutadans de la resta de l’Estat atorguen un 7,09 a la Policia Nacional i a la Guàrdia civil, la màxima puntuació que atorguen.

 

En segona posició, valoren les Universitats amb un 6,78 i l’Exèrcit queda en tercera posició, amb un 6,67. Una mena de numerologia que s’identifica amb el golpisme sociològic. En canvi, la monarquia no arriba a l'aprovat amb un 4,58, davant un 2,21 de la nota que li atorguen els catalans i l'Església catòlica li'in donen un 4,05. 

 

Mossos, Ertzaintza i Espanya

 

 

Pel que fa als Mossos d’Esquadra, els espanyols valoren el cos amb un 3,96. Una nota per sobre el govern espanyol, el congrés de diputats, la banca o els partits polítics. En canvi, els catalans valoren els Mossos amb un 5,96, la segona institució més valorada al país, només superada per les Universitats amb un 6,56. En tercera posició, els catalans valoren els seus ajuntaments amb un 5,72. L'enquesta recull la valoració sobre l'Ertzainza. els catalans donen una nota del 5,55 i els espanyols amb un 4,61. És a dir, que a la resta de l'Estat valoren més la policia catalana que la basca. 

 

 

 

 

 

Comentaris (22)
Josep Sierra Roca Fa 19 dies
Amb els resultats d'aquesta enquesta al davant, és obvi que molts ciutadans del "reino de españa" tenen un problema, un greu i gran problema de convivència amb aquells altres, de dins i de fora del seu "reino", que no pensen com ells. En ple segle XXI, no és de rebut que es posi la força i la violència de les porres, de les pistoles, i dels subfusells d'assalt per davant de la formació i la cultura universitària.
Francesc Oto Fa 20 dies
Lògicament. Són les forces d'ocupació que els permet esprémer la colònia.
Annibal Fa 20 dies
Este tipo de policía no lo valoro. Es una policía política. A la orden del partido político de turno y para perseguir al que piensa u opina diferente. Están al servicio del Gobierno, no del ciudadano.
Pepe Fa 20 dies
Això demostra que Catalunya i espanya no s'hi assemblen en rés!
Manel Fa 20 dies
Fora la guarra civil i la policia militaritzada de casa nostre
Bon cop de falç Fa 20 dies
Normal...són igual de dropos!
Pepet de Vallmanya Fa 20 dies
PPobrets .... Ñordos , ara amb la crisi que ve , canviaran d'opinió amb les garrotades que els hi fotràn els esbirros aquets del Règim feixista que ells mateixos voten ...
Ramon Fa 20 dies
Jo sobrevaloro Joan Tardà. Crec que és molt burro.
Los indepes son más inconstantes. Fa 20 dies
Tan pronto lanzan flores a los mossos como les lanzan adoquines. Empapan su camiseta del Trapero con sus copiosas lagrimas y luego la usan para limpiarse el trasero. Animo, e espectáculo debe continuar.
Jac Fa 20 dies
I sobretot als de La Manada, amb els que si senten més representats
joan Fa 21 dies
Si els hi hagessin cardat el vol d'hosties com a nosaltres, no se com els valorarien, potser cambiarien de parer
Nens i nenes Fa 21 dies
Estudieu, que si no, sereu PN i GC !
Ug, ug, ug... Fa 21 dies
Pues toos pa vosotros...
M... de pais Fa 21 dies
S'ha acabat la ñ de esquerres, son tots plegats uns feixistes desbocats
Ramon Fa 21 dies
Es sobrevalora el que no es coneig
Claravalls Fa 21 dies
Pues,vale!! Bueno,pues adios.Ni piolins ni tricornios,colla de borratxos, assassíns i violadors.Ni guarres inzivils i polimerda nazional,fora de Catalunya.Tota aquesta xusma només sabem hostiar avis i nens.Fora de Catalunya pegaiaies i peganens. Aneu-vos-se'n a budar ulls i a fer tocaments al vostre país desgraciats de merda,porcs un ferro roent us fotria pel cul.Fora de Catalunya. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
Unganyols... Fa 21 dies
Què se'n pot esperar?
Ramon Fa 21 dies
Nosaltres, els catalans, també valorarem les nostres forces armades quan en tinguem així com les nostres policies quan estiguin al servei de Catalunya.
1888 Fa 21 dies
claro es normal.. cuantas familias tienen alguien o militar o guardia civil o la nacional i si no en el ministerio ?
Xavier Fa 21 dies
Doncs han guanyat la subhasta, que se'ls quedin tots, pper ells. SALUT I REPÚBLICA CATALANA.
image/svg+xml