L’espanyolisme a Catalunya es rendeix a Abascal i al CNP

Unes 1.500 persones marxen per la Via Laietana per reclamar un “govern constitucionalista” amb Abascal al capdavant

L’Espanyolisme està de festa aquest matí a Barcelona. Unes 1.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, han marxat per la Via Laietana de Barcelona en defensa de la unitat d’Espanya aprofitant que avui és la Festa de la Constitució. La capçalera la integren els líders de Vox, PP i de desenes d’associacions i espanyolistes englobades a Catalunya Suma i Espanya i Catalans. La pancarta: “Por un gobierno constitucionalista”.  Ara bé qui s’ha endut la palma  ha estat el líders de Vox, Santiago Abascal, centre de totes les mirades, i el CNP, on ha finalitzat la manifestació. Ciutadans ha abandonat la manifestació per una pancarta on reclamava la retirada de la Llei de Violència de Gènere.

La marxa ha complert amb el protocol  habitual d’aquestes marxes però amb algún punt diferent. Per exemple, que la manifestació s’hagi acabat davant la Prefectura el Cos Nacional de Policia. Els manifestants han dedicat al cos la cançó de Seguridad Social “ “Quiero tener tu presencia”, l’himne espanyol i el de la Policia per la “seva defensa dels drets i la llibertat”. De fet, l'escenari dels Parlaments s'ha col·locat davant la seva façana. 


Al mateix nivell que el CNP, pels manifestants, ha estat Abascal que s’ha erigit com el gran baluard de l’espanyolisme, del nacionalisme espanyol, de l’antiseparatisme i l’anticomunisme. Abascal era vist per la concurrència com una “unidad de destino en lo universal” a més de ser florejat amb adjectius comhermoso”, “monísimo”, “ guapo” o “presidente”. Abascal ha defensat la seva presencia a Barcelona perquè estar a Madrid avui és “molt fàcil” i cal estar “on la gent ho passa malament”.

mani1

Un manifestant tunejat per a la manifestació espanyolista Quico Sallés

 

Música, unitat, balls i els "de la plaça Artós"

La marxa fins la Prefectura ha tingut el guió de les seves anteriors edicions. Una Banda Sonora conformada per l'himne, pel pasdoble "Viva España" de Manolo Escobar, "España camisa blanca", "Gitana Hechizera" o "Amigos para siempre". Entre el top ten ha destacat "El Virolai", però només una estrofa. Així mateix, la coreografia ha comptat amb els tradicionals "Viva España", "Viva La Guàrdia Civil", "Viva la Policia" i "Viva el Rey" i consignes contra l'independentisme i el procés. Plantat el camió escenari han començat els parlaments. A mida que s'enfilaven ponents la sensació és que es retaven els uns als altres a apujar les apostes. 

mani2

Un manifestant amb la bandera de la legió aquest matí a Barcelona Quico Sallés

El primer a parlar ha estat Carlos Portales, portaveu de Catalunya Suma, que ha advertit a la parròquia concentrada que el "veritable problema d'Espanya és l'independentisme". En aquesta línia ha demanat "unitat d'acció i comandament" als partits i institucions contra el sobiranisme. De fet, ha utilitzat una fórmula que l'espanyolisme ha tirat sempre en cara a l'independentisme: "cal que la societat civil marqui el camí als partits polítics". 

 

 

Un dels altres ponents ha estat Ángel Escolano, vicepresident de Convivència Cívica, i advocat que ha portat la immersió als tribunals. Escolano ha reclamat defensar "l'arma bàsica de la Constitució" per evitar el que ha descrit com el "viatge amb AVE". L'advocat ha assenyalat que "si s'agafa un AVE per anar a Madrid es constata que els espanyols no són iguals perquè fins i tot a Aragó "aprenen que tenen una llengua regional" o si arribes al País Basc descobreixes que "hi ha un altre idioma". Esverat per l'atenció de l'auditori, Escolano ha assegurat que "hi ha policies a Catalunya que els sancionen per parlar en castellà i això en capitals de província". 

 

 

Abans que el regidor popular a Barcelona Josep Bou tanqués l'acte s'han enfilat a l'escenari els coneguts "com els de la plaça Artós". La seva aportació al debat constitucional ha estat un ball peculiar amb la música de l'himne espanyol que no ha convençut gaire als camises velles que se'ls miraven des de l'asfalt i un "en pie". Precisament, en aquesta performance que bategen com "en pie" -es tracta d'agopir-se i aixecar-se al crit de "en pie si eres español"-, Bou ho ha donat tot oferint un espectacular estat de forma física.

Tot seguit, Bou s'ha enfilat a l'escenari i desacomplexadament ha demanat "unitat" als partits espanyolistes com PP, Vox i Ciutadans. Tot davant el president del seu partit, Alejandro Fernández, d'Abascal i d'Ignacio Garriga, líder de Vox a Catalunya. Després del seu sentit "Viva España", la manifestació ha acabat amb la interpretació de l'himne espanyol i un comiat amb la cançó "Amigos para siempre". 

 

 

 

 

Comentaris