Espanya, Xina i Rússia: els Estats que han requerit a GitHub que censuri la dissidència

La plataforma publica el requeriment que ha rebut de la Guàrdia Civil per silenciar Tsunami Democràtic adduint que és una "organtizació criminal"

La plataforma de Microsoft GitHub, on hi havia allotjat un repositori de Tsunami Democràtic, ha fet públic el requeriment que ha rebut de la Guàrdia Civil per tal de col·laborar en la investigació de l’Audiència Nacional sobre l’aplicació catalana i tancar l'espai. El requeriment apareix en un espai de "takedowns" on la plataforma publica les peticions de diversos Estats. De fet, al costat de la carpeta d'Espanya n'apareixen dues més: la de Rússia i la de Xina.

El Tsunami s'ha referit al fet en una piulada aquest matí.

 

En la missiva, l’institut armat espanyol hi adjunta l’ordre judicial per demanar la retenció del contingut i les dades relacionades amb la investigació que s’està portant a terme contra Tsunami Democràtic. D’acord amb la Guàrdia Civil, el procediment que s’ha seguit amb GitHub és el mateix que se segueix amb altres proveïdors de serveis ubicats als Estats Units, com Microsoft (propietari de GitHub o Google).

Més info: Augmenta el setge informàtic contra Tsunami Democràtic

 

La Guàrdia Civil informa a GitHum que Espanya “fa front actualment a un seguit d’aldarulls violents que involucren greus desordres públics i el sabotatge d’infraestructures crítiques”. Davant d’aquesta situació, afegeix que l’Audiència Nacional investiga els fets i en el marc d’aquesta investigació “ha estat confirmat” el Tsunami Democràtic com a “una organització criminal que impulsa la comissió d’atacs terroristes”. La carta apunta que el moviment té per objectiu principal “coordinar els aldarulls i accions terroristes fent servir qualsevol mitjà possible”.

GitHub ha fet públic el requeriment seguint la seva política de transparència. En el mateix apartat apareixen publicats els requeriments rebuts pels governs de Rússia i la Xina, coneguts per la seva persecució intensiva de la dissidència a Internet.

 

Comentaris