Espanya acollirà 60 migrants de l'Aquarius per un acord amb altres 5 països europeus

L'acord ha estat coordinat pel govern espanyol

 

Espanya acollirà 60 migrants que viatgen a bord del buc 'Aquarius' en el marc d'un acord en què participen cinc països europeus més, han anunciat fonts del Palau de la Moncloa. Les fonts han destacat que és la primera operació de distribució de migrants entre diversos Estats europeus i que l'acord ha estat coordinat per Espanya. A bord de l'Aquarius viatgen 141 migrants i refugiats.

 

Per altra banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha ofert aquest matí els ports de Palamós, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita –tots ells gestionats per l'administració catalana- per tal que pugui desembarcar el vaixell, que trasllada 141 persones rescatades a alta mar mentre feien una ruta migratòria.

 

Després de la negativa de l'Estat espanyol a rebre els ocupants de l'embarcació, Torra ha reaccionat aquest dimarts així, explicant a Twitter que ha demanat a Ports de la Generalitat "que s'aculli el vaixell Aquarius a Palamós, Vilanova o Sant Carles de la Ràpita, ports sota l'autoritat del Govern de Catalunya, per poder desembarcar les persones rescatades amb totes les garanties". "Catalunya sempre serà terra d'acollida", conclou Torra a la piulada.

 

També a Twitter, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha anunciat igualment la mesura, celebrant-la i assegurant que suposa que la Generalitat "manté el seu compromís" amb l'Aquarius per intentar acollir les 141 persones rescatades que hi ha a bord. "Davant l'Europa fortalesa, l'Europa casa comuna", sentencia Aragonès.

 

 

Mantenim el compromís de @govern d'oferir els ports de la Generalitat per acollir l'Aquarius i les 141 persones rescatades que hi ha a bord. Davant l'Europa fortalesa, l'Europa casa comuna. https://t.co/7iVes4fvBY

— Pere Aragonès (@perearagones) 14 d'agost de 2018

Finalment, també ha estat el conseller d'Afers Socials, Chakir el Homrani, ha afirmat que "primer són les persones, primer és salvar vides". En aquest sentit, ha reblat que els ports catalans estan "oberts a acollir les persones abord de l'Aquarius" i a fer-ho amb "drets d'asil i ciutadania".

 

Primer són les persones, primer és salvar vides. Els ports catalans estan oberts a acollir les persones abord de l'#Aquarius, avui encara al mig del #Mediterrani. #VolemAcollir i fer-ho amb drets d'asil i ciutadania. https://t.co/80SGzLm7b1

— Chakir el Homrani (@ChakirelHomrani) 14 d'agost de 2018
 

Comentaris