“España no se vota, se defiende” però amb 55.000 persones menys

La manifestació espanyolista a Barcelona lloa la Guàrdia Civil, la Legió i els "collons del negre de Vox”

Unes 10.000 persones. Aquesta és la xifra que ha donat la Guàrdia Urbana de la participació a la manifestació espanyolista del 12 d’Octubre d’enguany a Barcelona. Una marxa convocada per Espanya i Catalans i España Suma, amb el suport d’una quarentena d’entitats espanyolistes i grups folklòrics bolivians.  L’any passat la mateixa policia va xifrar la participació en 65.000. Patacada.

Ara bé, tot i una menor afluència de gent, l’atrezzo s’ha repetit. Això sí, amb una presència més desacomplexada de Vox. De fet, hi havia una pancarta pròpia que animava tot un clàssic de la dreta espanyolista a Catalunya, Jordi de la Fuente, exdirigent dels partits ultres com l’MSR i de PxC. La pancarta principal tot l’unionisme parlamentari i congressista amb Inés Arrimadas, Lorena Roldán, Carlos Carrizosa i José Manuel Villegas de Cs; Cayetana Álvarez de Toledo i Alejandro Fernández del PP i Ignacio Garriga de Vox. Precisament, Garriga després de demanar mà dura i la detenció del president Quim Torra, un manifestant ha cridat “Hay que ver que huevos tiene el negro de Vox”. Un comentari que ha aixecat un intens debat sobre el seu nivell de morenor.

 

1204

La capçalera principal de la manifestació espanyolista d'avui a Barcelona amb els líders unionistes a Catalunya Quico Sallés

L’ambient electoral i, sobretot, la sentència del procés que s’espera per aquest dilluns, han marcat les consignes dels espanyolistes. “Puigdemont, a prisión”-li han fet un ninot d’estètica perillosa- “Yo soy español”, “España no se vota, España se defiende”, “España es una y no cincuenta y una”, “España unida, jamás será vencida”, “TV3 manipuladora”, “Viva España”, “Viva la policia” i “Viva la Guàrdia Civil”, han estat els crits més repetits. Poques vegades s’ha sentit l’himne espanyol i sí en canvi el de la Legió, aquell mític “El novio de la muerte” i el de la Guàrdia Civil, aquell de “Viva el orden y la ley”, a més de grups d’outsiders en formació de grupúscle i estètica de Village People, que entonaven “Viva España y hemos venido a emborracharnos”. Especialment vistosos, els de la “Brigada Tarrasa”.

 

IMG 5631

Un manifestant defensa la corona espanyola, de color groc, per cert a la marxa espanyolista del 12-O a Barcelona Quico Sallés

 

Precisament, el cos militar i l’institut armat han estat protagonistes destacats de la manifestació. Samarretes, banderes, gorres i proclames en favor de la Guàrdia Civil han estat les més vistoses i sentides. Efectes militars i banderes espanyoles de totes mides, de l’oniríca Tabàrnia, bufandes i samarretes de la selecció així com una estelada sense el triangle i l’estrella que obria un dels passos de la processó unionista que s’identificaven amb diferents pancartes. La manifestació, d’un quilòmetre i mig, es podia fer amb espai i sense cap mena d’aglomeració.

 
miltarots

Manifestants amb gorres militars al 12-O a Barcelona Quico Sallés

A l’arribada a Plaça Catalunya ja s’ha vist la magnitud de la participació, amb un centre esponjadíssim i els manifestants engrescats en diverses tasques. Uns decoraven l’espai públic amb simbologia política, com que no era groga es veu que es podia fer. Altres compraven “loteria constitucionalista” i altres compraven gadgets espanyolistes o demanaven informació de diverses entitats espanyolistes que han muntat guingueta.

1201

Un manifestant a quarts d'una del migdia a la plaça Catalunya esponjada vestit amb la samarreta de la Guàrdia Civil Quico Sallés

Tot i la duresa dialèctica dels discursos, una presència policial espanyola anunciada a bombo i plateret, el discurs del general de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, i la sentència del procés, la realitat és que a Barcelona hi havia 55.000 unionistes menys. “España no se vota, España se defiende”, cridaven. Possiblement amb meny gent que fa un any, però amb el mateix Estat que ha decidit esperonar l’enemic comú número u: l’independentisme.

 

 

Comentaris