El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Espadaler recomana fer cas omís de la petició de JxCAT perquè hi hagi un mediador
  • CA

El secretari general d’Units per Avançar i diputat del PSC-Units al Parlament, Ramon Espadaler, ha afirmat sobre la reunió d’aquest divendres de la taula de partits representats al Parlament que “el resultat va ser decebedor”, tot i que ha defensat la necessitat de reunir-se i dialogar per fer política.

En una entrevista de Rac 1 aquest dissabte, ha considerat que “la Generalitat té legitimitat per fer l’agenda d’assumptes a parlar” amb el govern espanyol i ha lamentat que se centrés només en l’autodeterminació i en l’amnistia dels presos polítics.

Ha explicat que van proposar ampliar aquesta agenda per facilitar reprendre les relacions institucionals entre el Govern i el govern d’Espanya, la qual cosa preveu que serà complex, llarg i difícil.

Sobre la figura del relator en la taula de diàleg entre executius, ha afirmat que “ja només ho demana JxCat, no va ser una condició d’ERC en l’acord amb el PSOE”, per la qual cosa ha demanat posar la taula en marxa sense aquesta figura.

Ha afegit que no considera necessària la presència d’un relator i que li sembla “més aviat una excusa” per dilatar el començament de les converses.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa