El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Espadaler estudia crear “una oferta catalanista integradora” amb El País de Demà
  • CA

Ramon Espadaler ha assegurat aquest dijous que està en converses amb El País de Demà, la plataforma que agrupa l’anomenat Moviment de Poblet, que inclou entre d’altres l’exsenadora de Junts per Catalunya i excoordinadora general del PDeCAT Marta Pascal, per crear “una oferta catalanista integradora” que permeti “un govern de qualitat que parli, actuï i gestioni per a tot Catalunya, i no només per a una meitat com fa l’actual”. Ambdues formacions valoren presentar-se de forma conjunta als propers comicis catalans, i en aquest sentit el secretari general d’Units per avançar ha assegurat que les converses “progressen adequadament”. Espadaler ho ha dit en el marc de la presentació del partit al districte barceloní de Sarrià-Sant Gervasi.

El secretari general d’Units per Avançar ha reclamat que les eleccions es convoquin “com abans millor” després que Torra reconegués que la legislatura “està exhaurida”. Per això ha opinat que “tenim un Govern caducat i sense projecte”. A més ha considerat que cal crear el “nou espai catalanista” que inclouria Units per Avançar i El País de Demà perquè “el pitjor que ens podria tornar a passar és que, després de les eleccions, es tornés a configurar un executiu que només governés per a una meitat del país”.

En paral·lel, Espadaler ha valorat de forma positiva els acords de la formació amb el PSC, tant al Parlament com a diversos ajuntaments, i ha assegurat que malgrat la nova aventura política que planteja, seran “lleials” als pactes que mantenen amb els socialistes catalans. A l’acte també hi han intervingut Albert Batlle, membre del comitè directiu d’Units per Avançar, tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona i regidor del districte. A més hi ha hagut Celia Martínez, consellera d’Educació, Feminisme i Relacions Institucionals del districte, i Xavier Güell, director d’Escola Xarxa i membre també del comitè directiu de la formació.

El Consell Nacional d’Units per Avançar del 22 de febrer passat va avalar el diàleg amb El País de Demà per crear “una oferta electoral nova i sòlida” que sigui una alternativa a la “deriva” del Govern actual “cap a posicions de l’esquerra més dogmàtica”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa