Espadaler alerta que el vet a Iceta complicarà la designació d'altres senadors al Parlament

El diputat del PSC-Units qüestiona si el vot dels grups seria el mateix si no se l’hagués proposat per presidir la cambra alta espanyola

El diputat del PSC-Units, Ramon Espadaler, ha advertit que l’impediment que Miquel Iceta sigui designat senador autonòmic pel Parlament obre la porta a complicar el futur de l’elecció d’altres senadors autonòmics per part de la cambra catalana. En un fil de piulades a Twitter, Espadaler assenyala que evitar l’elecció d’Iceta com a senador –perquè després pugui ser nomenat president de la cambra alta espanyola- “trenca amb el que s’ha fet al Parlament des del 1980”, que és “respectar la proposta de cada grup”. En aquest sentit, es pregunta si les forces polítiques que votaran en contra d’Iceta "votarien igualment en contra si es tractés, simplement, d’escollir-lo senador de la Generalitat en substitució de Montilla, sense ser candidat a presidir el Senat”.

 

Espadaler apunta que el veto a Iceta “no sols condiciona i limita la voluntat d’un grup parlamentari”, sinó que pot complicar els futurs tràmits en aquest sentit. “Tan de bo m’equivoqui”, conclou.

 
 

Comentaris