L’Església catalana s’ofereix com actor de “reconciliació” per la “fractura política”

L’arquebisbe de Tarragona defensa el paper de diàleg d’Omella en el procés

“A nivell de Catalunya, l’Església podria fer una bona aportació essent factor de reconciliació i pau donada la fractura social i política existent”. Aquesta és la idea que ha proposat, el Primat de Catalunya i Arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, en una conferència pronunciada aquest migdia a la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada.

 

Planellas ha reconegut que “cal un esforç per impulsar la presència de protagonistes cristians a tots els diàlegs i camins de reconstrucció que apuntin a més justícia i pacificació, a més cohesió i inclusió i equitat social”.  Ara bé, tot i aquest paper proactiu per facilitar el diàleg, monsenyor Planella ha deixat clar que l’esglèsia no ha de prendre part per cap de les posicions polítiques.   

 

 

A banda de les diverses opcions polítiques democràtiques que han de ser respectades per l’església i com correspon a l’estat democràtic”, ha exposat, “cal tenir present que l’objectiu de la política no és altre que garantir la convivència del ciutadans, en pau, llibertat i justícia procurem concòrdia i mai per la divisió”. “Almenys en l’església peregrina a Catalunya maldarem amb totes les forces perquè sigui així”, ha insistit.

 

En aquest sentit, ha recordat els documents del Concili Territorial Tarraconense on mostren el “dol” per la sentència del procés així com reclamàvem “acarar políticament” el conflicte polític. “Han estat condemnats per uns fets que al darrera hi havia més del 40% de votants, una realitat social” ha subratllat i “tard o d’hora s’haurà de solucionar políticament”. Com exemple del compromís pel diàleg de l’Església ha lloat la tasca de negociació del Cardenal Joan Josep Omella durant la tardor de 2017 del que ha dit que volgut "trencar una llança en el seu favor". 

 

 

Comentaris