El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Escòcia ignora Llarena i Ponsatí inicia els tràmits per ser eurodiputada
  • CA

L’exconsellera Clara Ponsatí ja ha arribat aquest dimecres al Parlament Europeu per acreditar-se com a eurodiputada després que la sortida dels diputats britànics del Parlament Europeu atorgués l’escó a l’exresponsable del Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Així doncs, la justícia escocesa ha ignorat el jutge Pablo Llarena, que va insistir en l’euroordre i en no permetre que Ponsatí viatgés a un altre país.

Llarena va demanar a Escòcia que executés l’ordre de detenció perquè Ponsatí ja no té immunitat al Regne Unit un cop aquest Estat ha sortit de la Unió Europea amb el Brexit. Ara s’espera que Ponsatí pugui assistir al Ple de l’Eurocambra que se celebrarà la propera setmana.

Ponsatí ha assegurat que els tribunals escocesos ja li van donar llibertat per viatjar quan la van detenir, però que en tot cas ha informat les autoritats de la seva visita a Brussel·les per fer aquests tràmits. També ha comunicat al jutge que és membre de l’Eurocambra, però ha admès que no té “clar” com procedirà aquest ara que té immunitat. “Estaré a les ordres del que digui el jutge“, ha dit Ponsatí, avançant que en els pròxims mesos anirà a Edimburg per comparèixer davant del tribunal.

Acompanyada dels també eurodiputats de Junts per Catalunya Carles Puigdemont i Toni Comí, Ponsatí ha comparegut davant dels mitjans a les portes de l’Eurocambra “molt contenta per començar” un “nou desafiament personal”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa