Escòcia ignora Llarena i Ponsatí inicia els tràmits per ser eurodiputada

L'exconsellera arriba al Parlament Europeu tot i la insistència del jutge espanyol de no deixar-la viatjar

L'exconsellera Clara Ponsatí ja ha arribat aquest dimecres al Parlament Europeu per acreditar-se com a eurodiputada després que la sortida dels diputats britànics del Parlament Europeu atorgués l'escó a l'exresponsable del Departament d'Ensenyament de la Generalitat. Així doncs, la justícia escocesa ha ignorat el jutge Pablo Llarena, que va insistir en l'euroordre i en no permetre que Ponsatí viatgés a un altre país.

Llarena va demanar a Escòcia que executés l'ordre de detenció perquè Ponsatí ja no té immunitat al Regne Unit un cop aquest Estat ha sortit de la Unió Europea amb el Brexit. Ara s'espera que Ponsatí pugui assistir al Ple de l'Eurocambra que se celebrarà la propera setmana.

 

Ponsatí ha assegurat que els tribunals escocesos ja li van donar llibertat per viatjar quan la van detenir, però que en tot cas ha informat les autoritats de la seva visita a Brussel·les per fer aquests tràmits. També ha comunicat al jutge que és membre de l'Eurocambra, però ha admès que no té "clar" com procedirà aquest ara que té immunitat. "Estaré a les ordres del que digui el jutge", ha dit Ponsatí, avançant que en els pròxims mesos anirà a Edimburg per comparèixer davant del tribunal.

Acompanyada dels també eurodiputats de Junts per Catalunya Carles Puigdemont i Toni Comí, Ponsatí ha comparegut davant dels mitjans a les portes de l'Eurocambra "molt contenta per començar" un "nou desafiament personal".

 

Comentaris (10)
Jordi Fa 10 dies
A la juzticia española se la pixan a sobre
Ramon Fa 11 dies
Quan ens reconegui Benin, Palau o Sao Tomé, ja em veig els espanyols: "Haber qué cónio disamos pa caganno enesho? Tu zabezargo?".
Ramon Fa 11 dies
País que té algun gest amb Catalunya o que simplement desatén el relat d'Espanya, país que tant espanyols com botiflers en despotriquen. Que si estat fallit, que si país de pirates, que si bancs amb fortunes nazis, que si bombes a les cerveseries, que si els homes van amb fandilla. Friso pel dia que li toqui a Kyrgyzstan. Només pel goig de veure com ho pronuncien.
Ramon Fa 11 dies
Amb fandilla, doctor, ja només hi van el James Bond, el tàmpax de la Camilla i l'uixer de l'escola d'Springfield.
INCREDUL Fa 11 dies
Sr. Llarena, ja ha demanat taula a aquell restauranr de la Costa Brava que li agrada tant anar amb els seus companys i socis, entre ells els germans Fernandez Diaz a menjar garotas senseras amb las punxas i tot per que els rasqui la cloaca, nó la del estat, bull dir la seva.
copal bot Fa 11 dies
Enhorabona a Clara Ponsatí.Una gran victòria de la democràcia real. Visca Escòcia i Catalunya INDEPENDENTS!!!!!
Doctor Strangelove Fa 11 dies
Què es pot esperar d'un país on els homes van en faldilla?
ganxó Fa 11 dies
Sincerament, company no ho sé, pero suposo el mateix que on les dones porten pantalons. Una pregunta: On està escrit con s'ha d'anar vestit ?, Altra cosa es que no ens agradi, pero collons deixem-se de posam-nos en lo que fan els altres i cuidemnos de lo nostre. Si cada u es cuides de lo seu, moltes molts mal de cap ens hauríem estalviat.
capo Lesmes Fa 11 dies
Esos UROPPeos tienen qu'aPPrender muxo de los tercios ejPPañoleros !
44 Fa 11 dies
Lloronaaaa ! Ve a llorar con Marchona !
Ramon Fa 11 dies
A l'exili no hi tenim només persones concretes. També hi tenim la dignitat de Catalunya.