El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Escarp (PSC) demana diàleg per solucionar l’encaix entre Catalunya i Espanya
  • CA

 

La secretària d’Organització del PSC, Assumpta Escarp, ha rebutjat aquest dissabte la “judicialització i la unilateralitat” i ha reclamat diàleg per solucionar l’encaix entre Catalunya i l’Estat espanyol. En declaracions als mitjans després de participar en l’ofrena a la tomba de l’expresident Lluís Companys, Escarp ha afirmat que la judicialització és “una mala manera de fer les coses” i ha reclamat que sigui la política la via escollida per posar fi al problema. Per això, ha dit que el PSC manté el no a un futur govern del candidat del PP, Mariano Rajoy, ja que “mai ha facilitat el diàleg”. D’altra banda, ha fet una crida a mantenir la “lluita diària” pels drets conquerits i ha posat com a exemple Companys i tots els que van lluitar per uns drets que creien que tenien conquerits i que van acabar perdent. Escarp ha dit que l’acte d’aquest 15 d’octubre “no es tant de record sinó de no oblit”.

La socialista ha recordat la morta “injusta” de Companys i l’ha posat com a exemple de la necessitat de no deixar de banda la lluita pels drets de la societat. “És una lluita diària i que volem continuar mantenint”, ha dit.

Per últim, s’ha referit al procés de primàries que viu aquest dissabte el PSC assegurant que són unes eleccions “renyides” però que han de servir per dotar el partit “del lideratge del futur”. La secretària d’Organització ha celebrat el “procés de democràcia interna” en un temps que ha reconeguts “difícils”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa