Es prorroga l'estat d'alarma fins el 15 de gener amb els vots de CiU

ERC i ICV han votat en contra perquè consideren aquesta mesura un "mal precedent"

El Ple del Congrés dels Diputats ha aprovat avui la pròrroga del decret de l'estat d'alarma sol•licitada pel govern espanyol per mantenir militaritzats els controladors fins el pròxim 15 de gener i garantir d'aquesta manera la normalitat al Nadal. Els socialistes espanyols han obtingut el suport de CiU, PNB i CC, mentre que el PP s'ha abstingut i ERC, ICV IU i BNG han reclamat a Zapatero que aixequi la mesura excepcional.

El ministre de la Presidència Ramon Jáuregui, tot i que Zapatero no s'ha volgut perdre la sessió i ha ajornat per unes hores el seu desplaçament a Brussel•les, on havia de participar al Consell Europeu, ha assegurat que la normalitat en la navegació aèria "ni és total ni està garantida" perquè encara persisteixen els problemes i ha negat que vagi en contra dels drets dels espanyols.

CiU ha votat a favor des del "ple convenciment" de la necessitat de la pròrroga, però ha criticat la gestió del govern espanyol i ha advertit que no li donarà suport si no resolt el problema i demana un nou allargament. "No volem que d'aquí una hora els ciutadans espanyols que en aquests moments estan dubtant si prendre o no un vol per tornar a casa per Nadal no estiguin del tot convençuts que poden exercir el seu dret a desplaçar-se", ha dit el diputat de CiU Pere Macias.

ERC, ICV i IU també han criticat la mesura i han demanat a Zapatero que l'aixequi. De fet, el Ple ha rebutjat prèviament una petició dels tres grups perquè no es prorrogués. El portaveu d'ERC, Joan Ridao, ha afirmat que és un "mal precedent" perquè a partir d'ara qualsevol govern espanyol podria tenir la temptació de resoldre els seus conflictes a través d'una mesura "tan excepcional". "Vostès saben que ara aquest és un conflicte només laboral i que només els queda esgotar la negociació i anar al concurs" ha dit Ridao.

 
 

Comentaris