El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Es constitueix el Comitè Federal del PSOE amb l’executiva de Sánchez al capdavant
  • CA

 

El Comitè Federal del PSOE s’ha constituït formalment i l’executiva de Sánchez, amb els 18 membres que no van dimitir dilluns, es manté al capdavant i pren simbòlicament així el control de l’òrgan. Ara bé, es mantenen les negociacions amb el sector crític per si aquests integrants de l’executiva podran finalment votar al llarg del Comitè Federal: els contraris a Sánchez argumenten que no poden fer-ho perquè la direcció està dissolta a causa de la dimissió en bloc de 17 membres crítics. No hi ha acord encara tampoc sobre l’ordre del dia. Els 253 membres acreditats en aquest Comitè Federal estan a l’espera d’arrencar el debat.

Per tant, continua el recès indefinit, i encara no comença el Comitè Federal del PSOE, que ja porta més de 4 hores de retard. Els membres del Comitè Federal del PSOE es troben reunits a la seu socialista de Ferraz, però els membres de la Taula, que han de dirigir la reunió, han entrat a la sala cap a les 12:45 hores per informar que encara no hi ha acord i que no es pot iniciar la reunió.

Cares llargues

 

Els membres del Comitè Federal del PSOE que han sortit al carrer aprofitant el segon recés de la reunió han confirmat la tensió que existeix entre els partidaris del secretari general, Pedro Sánchez, i els seus crítics, sense ocultar la seva preocupació per l’ambient a la seu socialista del carrer Ferraz, davant de la que romanen desenes de manifestants.

 

“Estem fets miques”, ha confessat un dels 253 assistents al conclau socialista amb més divisió de les últimes dècades. Aquells que han optat per sortir de l’edifici durant la parada de la reunió han estat increpats pels partidaris de Pedro Sánchez, independentment de si són afins al secretari general o integren el sector crític amb l’actual direcció.

 

Quan abandonaven la seu socialista, la majoria d’ells han evitat fer declaracions a les desenes de periodistes amuntegats a la porta a la recerca d’informació sobre el desenvolupament del Comitè. L’única que ha respost a les preguntes dels mitjans ha estat l’exsecretària d’Estat de Funció Pública, Consuelo Rumi, assenyalant que ha vist “bé” i “tranquil” a Pedro Sánchez, tot i que ha confirmat l’ambient de divisió existent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa