El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC vol que la “visibilització” de la taula de diàleg sigui abans de la investidura
  • CA

ERC ha detallat la seva proposta d’una taula de diàleg entre governs per solucionar el conflicte català i ha avançat que, pel que fa al calendari, no volen que “es jugui amb el temps i la paciència” i per tant proposen que la primera “visibilització” sigui abans de la investidura del president espanyol “com a gest inequívoc de compromís”. En un article a ‘La Vanguardia’, el coordinador nacional del partit i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha concretat també quines són les garanties que la formació creu que han de tenir de cara al compliment d’un hipotètic acord, i ha apostat perquè se sotmeti a votació dels catalans tots els pactes que surtin de la taula de negociació. “No hi ha res més validador que les urnes”, assegura.

A l’escrit Aragonès concreta que la taula de negociació que ERC fa temps que proposa per desencallar el conflicte hauria de pivotar sobre quatre potes: un diàleg de reconeixement i entre iguals, que sigui sincer i sense condicions, amb un calendari clar i amb garanties de compliment. Els republicans insisteixen que la negociació ha de ser entre “representants legítims” de Catalunya i Espanya i on tothom ha de poder exposar les seves propostes, que ERC recorda que per part seva és el dret a l’autodeterminació en forma de referèndum i l’amnistia.

Aragonès apunta que aquesta és una proposta “raonable” i que creu que té una base en el que ja es va negociar a Pedralbes. A més, recorda que és una condició “imprescindible” per “replantejar” el seu sentit del vot a la investidura, que avisa que serà un ‘no’ si no hi ha taula. “Ningú pot tenir por a la paraula, a la negociació que condueixi a un acord. Des del ‘parlant la gent s’entén’. Estem aquí, seiem i parlem”, conclou Aragonès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa