ERC vol evitar que Bono faci del rei un "salvador de la democràcia"

El president del Congrés prepara un acte pels 30 anys del cop d'estat del 23-F

El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà espera que l'acte que el president del Congrés, José Bono, té previst celebrar el 23 de febrer amb motiu del 30è aniversari del cop d'estat fallit "no tergiversi la història i situï el rei com un salvador de la democràcia".

Bono està preparant una cerimònia institucional a la Cambra Baixa aprofitant el 30è aniversari del 23-F, un acte de recordatori, que no de celebració, sobre el qual ja ha parlat amb el que era president del Congrés, Landelino Lavilla, de l'extinta UCD, amb el llavors cap de l'oposició, el socialista Felipe González, i amb el líder comunista Santiago Carrillo.

El diputat d'ERC, Joan Tardà, s'ha posicionat inicialment a favor de la idea del president de la Cambra Baixa de recordar a les noves generacions el que va ocórrer aquell 23 de febrer del 1981. "Tot el que sigui posar en evidència un intent del part de l'Exèrcit espanyol d'alterar l'ordre institucional té una connotació interessant", ha apuntat.

Això sí, ha recordat que fa cinc anys es va promoure una declaració institucional amb motiu del 25è aniversari del 23-F i ERC es va oposar a un text en el qual, en opinió seva, es tergiversava la realitat i es pretenia fer del rei "un paradigma de la salvació de la democràcia".

 
 

Comentaris