ERC, sobre la ILP per la independència: "No podem viure de gestos de cara a la galeria"

Sergi Sabrià reitera que és una iniciativa que "no té sentit" i tira dards contra JxCAT per haver votat a favor de tramitar-la

El portaveu parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, ha defensat aquest dimarts el posicionament del partit a la Mesa del Parlament que, amb la seva abstenció, ha facilitat que es tombés la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que pretenia declarar la independència recollint firmes. “Una ILP no serveix per declarar la independència, ho diu la llei catalana i té tot el sentit que ho digui així”, ha dit Sabrià en roda de premsa.

Sabrià ha insistit que una recollida de firmes “no acabaria servint per l’objectiu que s’estava cercant” i ha afegit que ERC treballa “cada dia” per “declarar la independència i després exercir-la”, de manera que “no podem viure de gestos de cara a la galeria”.

El portaveu d’ERC ha defensat que la “clau” pel partit es troba en “bastir una estratègia en què se sigui capaç de traçar un camí conjunt per tornar a treballar per fer possible un altre octubre, que ens permeti guanyar definitivament”.

Sobre la ILP, ha afegit Sabrià, “tècnicament no es podia fer i políticament no té sentit fer-ho a dia d’avui”. El representat republicà ha subratllat que “això no va de gestos, això va de guanyar la llibertat de manera definitiva, cosa que no ens permetria fer aquesta iniciativa legislativa popular”.

Els altres partits independentistes, en canvi, s’han expressat a favor d’admetre la ILP a tràmit i permetre el debat al Parlament, més enllà del fons. Però ERC es desmarca en aquest sentit de JxCAT i la CUP. “La llei és claríssima, la possibilitat d’admetre aquesta ILP no és interpretable”, ha comentat Sabrià. Així mateix, Sabrià ha emplaçat JxCAT que porti la proposició de llei al Parlament si tant a favor hi està.

“Josep Costa té la possibilitat d’agafar la llei i copiar-la, enganxar-la en un paper que digui JxCAT i fer el debat a partir d’aquí”, ha proposat el portaveu republicà. “Si volen que es produeixi tenen la manera de fer-ho”, ha reblat.

 

Tot i això, l’informe del lletrat sobre la ILP no sembla donar tampoc la raó a ERC quan diu que una proposició de llei podria resoldre el conflicte. El dictamen, però, no deixa la qüestió en mans d’una llei que aprovi el Parlament de Catalunya sinó d’una reforma de la Constitució espanyola.

Malgrat els dards llençats contra JxCAT, Sabrià ha dit que aquesta qüestió “en cap cas” afectarà les relacions dels socis de Govern.

 

Comentaris (15)
jg Fa 5 mesos
estos obligaron a Puigdemont a la dui...la que montaron entonces para ahora echarse atrás....no se si felicitarlos por reconocer su error o colgarlos de una farola por traidores...
Teresa Fa 5 mesos
ERC, sou uns covards. Torrent dimiteix sí et deixes portar per la por a ser empresonat, com enyorem la Carme Forcadel! Pobre catalunya amb gent com ERC, votants d'ERC ja veieu què en fan dels vostres vots: els regalen a l'unionisme. Merda. Sabrià, sempre estàs enfadat, sembles l'Arrimadas.
Carles Viñals Casado Fa 5 mesos
No es que no pogueu "viure de gestos"; és senzillament que us heu oblidat de viure amb dignitat, si és que mai l'heu coneguda. Ho pagareu molt car més d'hora que tard. Us quedarà el vot dels imbècils, perquè heu perdut el de la gent honrada. Espero que els qui us trobin pel carrer escupin a terra al vostre pas.
Fat Boy Fa 5 mesos
I es clar que no. Com voleu que paguin la hipoteca?. D'on sortirien les misses que diria Mossen Junqueras.
Daniel_Andreuenc Fa 5 mesos
S' han abiaxat els pantalons.
Manel Fa 5 mesos
Espanya és un país que si tots els fills de puta volesin no veuríem mai el sol
Voldria ser ciutadà, de qualsevol poble valent d'Europa que ha esdevingut independent.... Fa 5 mesos
Espantats i Rates de Catalunya,....qui no te pebrot per saltar els "murs", al preu que sigui, restarà sempre dins de la presó....evidentment els lletrats funcionaris de la presó, et diran que no saltis el mur......
Juan Manuel Fa 5 mesos
La Independencia no es prega, es pren; la por d'ERC es que el poble passi per sobre dels partits , pro aixo al final pasara tant a catalunya com al mon, per qué ara es el poble al servei dels partits i aixo aurie de ser al inreves.
Marcel del Prat Fa 5 mesos
Es curiós el canvi d'actitud d'ERC, fa només dos anys era ERC que es passava la vida critican tot el que feia CiU i derivats encara que es poguessin aplicar això que defensen ara. Es a dir aleshores protestaven de cara a la galeria per ser més catalanistes que qualsevol. El que diu molta gent, per a bé o per a malament, s'han canviat els papers, ERC és ara un partit netament autonomista (abans ho era CiU i derivats) .
decebut de tot Fa 5 mesos
Traducció automàtica: "No podem viure d'aquestes coses de la independència. Tot això era una enganyifa per llepar poder. I ara que el tenim, a mamar!!! Catalunya ens importa un rave,només volem forrar-nos. I com què el poble català és així de ruc, doncs, anem dient quatre bajanades, s'ho creuen i nosaltres engrandim la butxaca".
Cartanya Fa 5 mesos
Crec que ERC tambe era dels que deien, "Ni un pas enrere". Pero sempre acavan fen pasos, en direcció on el sol mes els calenta. Recordeu al Carod posant de President de la Generalitat, a Montilla!!!!!! Dons això; un altre vegada o tornen a fer. Ara mentre ni així com aquet de "embolicar la troca" ERC triunfara, pero Catalunya no!!!!.
Analó Fa 5 mesos
ERC, antansa e cé padae bibí?..appera no me lo coanta: e la sagora seyana lutonomia..ce co eso nai carse, ni morte ce so deen er borsiyo basio..boațra seye bie pagé ante to.. Linisiatiba poía tirá mu laha..era wena cosa pampuá a la ba..nera un simple hațo.. Acaso oțára dERC sae la ce caráe cumplí ya r manato luno ațubre? No..se carae cargá to pa ce 'werba a su cause' i no pasá fategete.
jg Fa 5 mesos
cuálo?
joanr Fa 5 mesos
Gestos? Cap ni un senyor Sebrià. Declarar la independència i fer-la efectiva sense anar com corderets a visitar els jutges ni exiliar-se. Se'n riu de milions de catalans que van anar a votar malgrat les porres. No teniu vergonya.
jg Fa 5 mesos
la republica no existe, bobo...seguid lloriqueando pero...sois vosotros mismos los que sois incapaces de seguir adelante con un proyecto nacional porque no debe de merecer la pena...la culpa no es de España...esta hace lo que debe...subsistir....
Angelblau Fa 5 mesos
El poble no pinta una merda i perdoneu l'expressió, aquest de Esquerra Autonomista de Catalunya solament fan que posar pals a les rodes a la nostra llibertat. Vergonya donar suport als del 155, vergonya !!
Embolicar la troca Fa 5 mesos
La política de JxCAT és fer una operació de marketing continu,i prendre decisions que no tenen cap recorregut i crear problemes a tort i dret. De resultats, cap ni un.
Lluís S. Fa 5 mesos
El teu cinisme Ñ no té parangó . Esquerra Autonomista de Catalunya