El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC situa com a objectiu de l’independentisme superar el 50% dels vots a les eleccions
  • CA

El coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dimarts que l’independentisme s’ha de marcar com a objectiu superar el 50% dels vots a les properes eleccions al Parlament. Durant l’acte de presentació del llibre ‘Tornarem a vèncer’ escrit pel president d’ERC, Oriol Junqueras, i la secretària general d’ERC, Marta Rovira, Aragonès ha situat aquest objectiu tot i admetre que “no n’hi ha prou”. En la mateixa línia, Rovira ha assegurat que “quants més siguem més garanties tindrem de poder guanyar la república” i ha demanat una majoria “imbatible”. La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha fet una crida a la unitat independentista i ha dit que aquesta “no es predica sinó que es practica”. “Hem de tornar a fer-la possible”, ha dit.

La secretària general adjunta d’ERC ha apuntat que no n’hi ha prou que l’independentisme “tingui raó” i estigui “determinat” sinó que cal que es posi d’acord, sàpiga sumar i s’organitzi. “Desbordar democràticament l’Estat”, ha manifestat.

També ha intervingut en l’acte de presentació telemàtic el president del Parlament, Roger Torrent, que ha reclamat superar el 50%. “Cal que l’independentisme segueixi creixent, especialment a les àrees metropolitanes”, ha assenyalat. Per fer-ho possible ha proposat “emfatitzar” més amb els votants.

En la mateixa línia, el també vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha dit que el país no es pot “alliberar a trossets” sinó que cal fer-ho de forma “sencera”. Aragonès ha insistit que cal que l’independentisme guanyi més suports. Ha dit que el moviment no ha de confrontar entre sí sinó que ha d'”avançar” i “ampliar majories”.

Per tot plegat, ha manifestat que cal tenir un “objectiu” perquè quan n’hi ha és quan l’independentisme pot “avançar” i ser “útil”. “Hem de superar el 50%, ni que sigui perquè els que diuen que no som majoria no ho puguin dir”, ha expressat. Ha afegit que ERC no pensa abandonar el camí de la “democràcia i dels vots”.

Aragonès ha conclòs que és “imprescindible” tornar a posar damunt la taula l’autodeterminació “sense excloure cap via”. Al mateix moment, ha assegurat que mantenen alçada la bandera del diàleg. “Hem de tornar a confrontar l’Estat davant el mirall de la democràcia i el diàleg”, ha explicat.

Finalment, Aragonès ha advertit que en un futur es produiran “embats” de l’Estat contra les institucions catalanes. Per això, ha promès que ERC defensarà les institucions i la seva dignitat perquè segueixin sent “útils” per la ciutadania.

Per la seva banda, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha dit que tenen moltes ganes de “tornar-hi per guanyar” però que cal estar “més preparats del que vam estar”. Ha advertit, però, que ERC no està aquí per “edificar els fonaments d’un partit polític” sinó per guanyar “un país per a tothom”. Rovira ha dit que ERC treballarà per fer possible un referèndum acordat amb l’Estat dialogant amb el govern espanyol.

A través d’un missatge enregistrat el president d’ERC, Oriol Junqueras, ha sostingut la tesi que cal treballar per “ser més” i ha situat l’estratègica d’ERC com la “guanyadora”. “Estem disposats a compartir-la, debatre-la i consensuar-la amb tothom”, ha manifestat Junqueras.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa