El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC situa de tres al Congrés Carolina Telechea i reserva el quatre per a un home de Sobiranistes
  • CA

 

 

Esquerra Republicana de Catalunya ha situat de número tres a la llista per a les eleccions al Congrés dels Diputats del 28 d’abril l’actual diputada republicana Carolina Telechea. Tancarà el trio de noms del capdamunt de la candidatura per darrere d’Oriol Junqueras i de Gabriel Rufián. Els republicans reserven el número quatre per a un home de Sobiranistes, tot i que el nom encara no s’ha fet públic segons la llista que s’ha difós després del Consell Nacional del partit d’aquest dijous. En les darreres hores ha sonat el de Joan Josep Nuet. Sobiranistes també tindrà el número deu de la llista dels republicans per Barcelona, que ha de ser una dona. El d’Elisenda Alamany estaria descartat, atès que se la situa a la llista de les municipals per Barcelona amb Ernest Maragall.

 

Joan Tardà, que ha anunciat la voluntat de no tornar-se a presentar a les eleccions, ocupa, de manera simbòlica, l’últim lloc de la candidatura per la circumscripció barcelonina.

 

Sobiranistes té reservats també els llocs número 15, 18, 23 i 28 de la llista per Barcelona, amb poques possibilitats d’ocupar escó al Congrés si es té en compte que la formació republicana hi té actualment nou diputats.

 

El Consell Nacional ha ratificat altres noms que ja havien anat transcendint, com ara la cap de llista per Girona, Montserrat Bassa, germana de l’exconsellera actualment processada pels fets de l’1-O, o el de l’exconseller igualment processat –i com ella en presó preventiva- Raül Romeva, que encapçalarà la llista per Barcelona per al Senat. El cap de la llista per al Senat a Girona serà Jordi Martí. A la demarcació de Lleida, els caps seran Xavier Eritja per al Congrés i Miquel Caminal per al Senat. I per a Tarragona, els noms seran els de Jordi Salvador per a la cambra baixa espanyola i Miquel Aubà per a la cambra alta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa