ERC s'empipa amb Iceta: "Així no es fan les coses"

Els republicans neguen el suport a la designació del socialista com a senador mentre Cs s'ho pensa

El portaveu parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, ha expressat aquest dimecres el seu malestar per les formes amb què el PSOE ha procedit amb la designació del secretari del PSC, Miquel Iceta, com a nou president del Senat. “Així no es fan les coses”, ha lamentat Sabrià en una trobada amb mitjans al Parlament. Els republicans s’han assabentat de la designació a través dels mitjans i han pogut parlar amb Iceta posteriorment. “No és manera de prendre decisions i no podem supeditar les institucions catalanes a les decisions respecte al repartiment de cadires del PSOE”, ha criticat Sabrià.

Els republicans han avançat doncs que el PSC no disposarà del seu suport en la votació prèvia que s’hauria de fer en la sessió del ple dijous al matí. “Entenem que ja tenen els suports necessaris per tirar-ho endavant perquè a nosaltres ningú ens ha dit res, segurament amb Cs”, ha manifestat Sabrià.

ERC vol saber què farà el PSOE quan el Senat hagi de votar el suplicatori que pot suposar la llibertat dels presos polítics

El portaveu republicà ha afegit que la negativa a donar suport a Iceta és en part per les formes, però també pels dubtes que ERC té sobre quin serà el capteniment del PSOE en qüestions fonamentals que haurà d’abordar el Senat properament, com és la votació del suplicatori que pot conduir a la llibertat dels presos polítics.  

 

“Una de les primeres coses que passaran en el Senat és la votació del suplicatori dels que avui són diputats i senadors electes, la votació pot tombar aquest suplicatori, que suposaria per exemple la llibertat immediata d’aquestes persones i el final del judici, probablement davant d’una decisió com aquesta ens agradaria molt saber quina serà la posició del PSOE”, ha especificat Sabrià.

Aquesta posició d’ERC no afectarà però el procediment que estableix el Parlament per tal que es pugui fer la designació d’Iceta com a senador. Probablement aquesta votació es pugui fer dijous al matí. Amb tot, però, Iceta hauria d'obtenir els suports suficients. Tot i que ERC creu que els socialistes tenen el suport de Cs, fonts del partit asseguren que encara no s'ha decidit si es facilitarà la designació d'Iceta com a senador aquest dijous.

Més informació
 

Comentaris