El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC “respecta” la decisió de Torra i demana activar la taula de diàleg amb l’Estat
  • CA

Esquerra Republicana ha emès aquest dimecres un comunicat per anunciar que “respecten” la posició del president de la Generalitat, Quim Torra, de convocar eleccions després de l’aprovació dels pressupostos. Els republicans consideren que cal aprovar “de manera urgent” aquests comptes i tirar endavant la taula de diàleg amb l’Estat que ells mateixos van pactar amb el PSOE a canvi de la investidura de Pedro Sánchez.

ERC remarca en aquest comunicat que comparteix “les conclusions principals de la compareixença del president Torra: que al país li calen de manera urgent uns pressupostos, i, d’altra banda, que cal activar la via política posant en marxa la Mesa de Negociació amb l’Estat“. “És una posició que sempre hem defensat i sobre la qual s’ha bastit un consens estratègic que ara es materialitzarà de manera tangible a favor del conjunt de la ciutadania de Catalunya”, afegeixen.

Al text també afirmen que el partit seruirà treballant “en tots els fronts al servei de tot l’independentisme, amb lleialtat i responsabilitat, per seguir avançant cap a la República Catalana“. “Ho farem amb una estratègia clara que beneficiï el conjunt del país, i ho farem defensant les institucions i garantint que segueixin sent una eina útil al servei de la ciutadania”, asseguren, a més d’afegir que tenen clar “que el nostre adversari no és altre que l’Estat i la repressió amb què castiga el conjunt del moviment independentista”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa