El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC repta Carod a formular les seves crítiques durant l’Executiva
  • CA

El portaveu d’ERC, Ignasi Llorente, ha reptat el vicepresident en funcions del Govern i exlíder del partit, Josep Lluís Carod-Rovira, a utilitzar els òrgans de direcció del partit -dels quals en forma part- per formular els seus retrets.

En declaracions a Catalunya Ràdio recollides, Llorente ha esgrimit que Carod és membre de l’Executiva del partit, de la Comissió Permanent i del Consell Nacional, tres dels òrgans més importants de la formació als quals no ha assistit en cap moment a exposar les seves crítiques a la direcció. “Creiem que el debat s’ha de fer de portes endins. Algunes de les reflexions que ha fet poden ser perfectament compartides per la direcció del partit i per la majoria de les esquerres europees”, ha assegurat el portaveu.

Llorente ha explicat que la formació republicana no s’ha sorprès per les crítiques del vicepresident, tot i que ha admès que les que va formular avui tenen més “intensitat” que les que havia fet fins ara. Alhora ha argumentat que si la direcció del partit no s’ha plantejat dimitir després de la derrota electoral de les autonòmiques és perquè els alcaldes i els càrrecs municipals d’ERC demanen “calma i tranquil·litat” per no interferir en les eleccions municipals.

El portaveu republicà ha advocat perquè el partit es bolqui en els comicis locals perquè són bàsics, en opinió seva, tant per a ERC com per a Catalunya, i ha conclòs que després d’aquesta convocatòria electoral “hi haurà temps” per debatre el lideratge al Congrés Nacional que els republicans organitzaran l’octubre del 2011.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa