El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC recorre al Suprem la decisió de la JEC sobre la restitució de Junqueras
  • CA

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha anunciat aquest divendres que presentarà un recurs a la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de rebutjar la petició dels republicans de restituir Oriol Junqueras com a candidat a les eleccions del 10-N atenent al fet que el Suprem ha posposat la seva inhabilitació a l’espera del que digui el Tribunal de Justícia de la UE.

Fonts del partit han explicat que tenen previst presentar el recurs al llarg d’aquest divendres al Tribunal Suprem (TS). La JEC ha conclòs que no pot accedir a la petició perquè Junqueras està condemnat en sentència ferma a una pena de privació de llibertat que està complint en aquest moment, i per tant “incorre en el supòsit d’inelegibilitat establert a l’article 6.2a) de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG).

El recurs contenciós administratiu presentat per ERC davant el Tribunal Suprem demana que s’admeti a tràmit la demanda i es restitueixi Oriol Junqueras com a cap de llista per Barcelona d’ERC el 10-N tot i que “no serà possible que aquest aparegui a les paperetes electorals“.

Els republicans al·leguen que la JEC justifica la decisió atenent-se a una inhabilitació absoluta imposada per la sentència de l’1-O que a posteriori s’ha suspès pel propi Suprem. Apunten que el conjunt de penes que s’atribueixen a Junqueras podrien estar “afectades de forma reflexa” per la decisió del TJUE sobre la immunitat i que no resulta d’aplicació de l’article 6.2 a) de la LOREG pel que fa al període de duració de la pena perquè aquesta està suspesa.

ERC manifesta que l’actuació de la JEC exclou Junqueras i crea un perjudici “d’impossible reparació i vulneració flagrant dels drets fonamentals. “El Suprem pot decidir amb posterioritat la seva inhabilitació quan hi hagi una sentència ferma. Realitzar aquesta operació abans de la seva existència resulta del tot inadmissible”, apunten.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa