ERC reclama salvaguardar els drets de les dones davant el discurs "d'odi" de la ultradreta

Caula lamenta que les formacions tinguin un "eix ultraconservador" contrari a les "llibertats col·lectives"

La portaveu del grup d'ERC al Parlament, Anna Caula, ha apostat aquest dimarts per utilitzar el "discurs d'odi" antifeminista de les formacions de la ultradreta com una "oportunitat" per salvaguardar-ne els drets. En una intervenció durant el ple monogràfic sobre els drets de les dones, ha reclamat no "replegar-se" i ha fet una crida perquè la lluita feminista vagi "de la mà" de la lluita antifeixista. La republicana ha recordat que el discurs d'aquestes formacions té un eix "ultraconservador contrari a les llibertats col·lectives". Caula ha defensat que els homes i les dones observen el món des d'un punt de vista "diferent" però no "excloent". Al llarg del discurs, ha tingut un record per l'exconsellera Dolors Bassa i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell empresonades per l'1-O.

Caula ha dit que tant Bassa com Forcadell defensen la bandera feminista a la presó i que les han "transformat" perquè són centres penitenciaris pensats per a homes. La portaveu ha lamentat que les dues preses hagin hagut de lluitar contra l'"oblit" i la "victimització", la primera temporada del seu empresonament. La republicana ha posat d'exemple el sector dels bombers com a "masculinitzat" i ha lamentat que només hi hagi un 1% de dones al cos de bombers. Ha qüestionat si les proves d'accés al cos són "discriminatòries". També ha parlat de les discriminacions per raó de sexe al món de l'esport i al rural. Ha expressat que en educació infantil i sectors tecnològics hi hagi tanta diferència entre la presència d'homes i dones.

Finalment, Caula ha reivindicat que les dones volen parlar en positiu i no com a "víctimes" per "crear, reprensar i coeducar". Ha indicat que les violències masclistes són conseqüència de la "no coeducació".

 
 

Comentaris