El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC reclama salvaguardar els drets de les dones davant el discurs “d’odi” de la ultradreta
  • CA

La portaveu del grup d’ERC al Parlament, Anna Caula, ha apostat aquest dimarts per utilitzar el “discurs d’odi” antifeminista de les formacions de la ultradreta com una “oportunitat” per salvaguardar-ne els drets. En una intervenció durant el ple monogràfic sobre els drets de les dones, ha reclamat no “replegar-se” i ha fet una crida perquè la lluita feminista vagi “de la mà” de la lluita antifeixista. La republicana ha recordat que el discurs d’aquestes formacions té un eix “ultraconservador contrari a les llibertats col·lectives”. Caula ha defensat que els homes i les dones observen el món des d’un punt de vista “diferent” però no “excloent”. Al llarg del discurs, ha tingut un record per l’exconsellera Dolors Bassa i l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell empresonades per l’1-O.

Caula ha dit que tant Bassa com Forcadell defensen la bandera feminista a la presó i que les han “transformat” perquè són centres penitenciaris pensats per a homes. La portaveu ha lamentat que les dues preses hagin hagut de lluitar contra l'”oblit” i la “victimització”, la primera temporada del seu empresonament. La republicana ha posat d’exemple el sector dels bombers com a “masculinitzat” i ha lamentat que només hi hagi un 1% de dones al cos de bombers. Ha qüestionat si les proves d’accés al cos són “discriminatòries”. També ha parlat de les discriminacions per raó de sexe al món de l’esport i al rural. Ha expressat que en educació infantil i sectors tecnològics hi hagi tanta diferència entre la presència d’homes i dones.

Finalment, Caula ha reivindicat que les dones volen parlar en positiu i no com a “víctimes” per “crear, reprensar i coeducar”. Ha indicat que les violències masclistes són conseqüència de la “no coeducació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa