El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC: "No és possible la unitat quan Zapatero només escolta amb l’orella dreta"
  • CA

El secretari general d’ERC, Joan Ridao, ha comentat avui davant de la tomba de l’expresident republicà Francesc Macià que la unitat amb el Govern que va sol·licitar el rei en el seu tradicional missatge nadalenc és impossible perquè el president José Luís Rodríguez Zapatero “només escolta amb l’orella dreta”.

En el tradicional homenatge, Ridao ha demanat també al president electe de la Generalitat, Artur Mas, que el seu primer objectiu sigui “recuperar l’esperit unitari” de la manifestació del passat 10 de juliol a Barcelona en rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l’Estatut, per “plantar cara” i evitar la reducció d’autogovern.

Ha afegit que, passat el parèntesi electoral, Catalunya ha tornat a “xocar amb la mateixa paret”, que segons la seva opinió suposen les limitacions imposades pel poder judicial al desenvolupament de l’Estatut.

Ridao ha fet aquestes declaracions al cementiri de Montjuïc després d’homenatjar l’expresident de la Generalitat Francesc Macià, mort el 25 de desembre de 1933.

El secretari general d’ERC ha anat acompanyat pel líder republicà a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, a més del secretari d’Immigració en funcions, Oriol Amorós.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa