El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC al PSOE: “No només ho són els jutges, vostès també són botxins”
  • CA

Discurs emotiu de la diputada d’ERC Montse Bassa, germana de la consellera Dolors Bassa. “Ens han robat el temps a mi, a la meva mare, els seus fills, els seus nebots, i totes les seves amistats. Ets han robat un tros de vida, ens han robat abraçades, festes d’aniversaris… Senyor Sánchez, li parlo com una familiar d’una presa política catalana. No sé si es fan una idea del dolor, ràbia i impotència que han generat en les nostres famílies i en moltes de les persones que per dignitat”, ha dit la diputada.

Entre crits de “golpistas” i “viva la Guardia Civil”, Bassa ha fet una intervenció molt més contundent que la de Laura Borràs, i ha afirmat que “no només els jutges, sinó també vostès són botxins, perquè és a les seves mans fer i canviar les lleis”. La diputada republicana ha assegurat que “si els presos polítics i exiliats són a la presó és perquè vostès volen que hi siguin, perquè fa anys que construeixen un relat fals de violència a Catalunya, perquè prefereixen colpejar i engarjolar abans que reconèixer un dret democràtic com l’autodeterminació. No són les lleis, són vostès i el seu concepte de democràcia”, ha sentenciat.

Amb un discurs contundent, Bassa s’ha preguntat “On és el PSOE? Se n’alegra, del nostre dolor? Se sent satisfet de la sentència? Se sent orgullós dels cops que la violenta política?”, i ha afegit que “el PSOE ha estat còmplice de tot això i de la gran mentida sobre la violència a Catalunya, i davant tota la ràbia que em genera, creu que m’importa la governabilitat d’una Espanya que té a la meva germana i a tot un Govern a l’exili i a la presó? Personalment, tant se me’n dona, la governabilitat d’Espanya”.

Ara bé, la republicana ha justificat per què el seu partit s’abstindrà i permetrà que Pedro Sánchez sigui investit: “Quan visito les preses i els presos polítics a través del “puto vidre” sempre somriuen, i em recorden que nosaltres creiem en el diàleg i que volem construir una República independent des de la cordialitat amb Espanya”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa