ERC proposa un salari mínim europeu obligatori per sobre el llindar de la pobresa de cada Estat

La candidata europea Diana Riba ha defensat la necessitat de sancionar des de les institucions comunitàries als països incomplidors

Els republicans han celebrat aquest dijous a Nou Barris un acte de campanya conjunt per a les eleccions municipals i europees del proper 26 de maig. La candidata d’Esquerra a les europees, Diana Riba, i la número 2 de la llista per Barcelona i candidata de NOVA, Elisenda Alamany, han presentat dues mesures combinades per impulsar una “Europa social” des dels municipis i des de les institucions comunitàries.

Per un costat, la candidata europea Diana Riba ha proposat instaurar “un salari mínim europeu per sobre del llindar de la pobresa”, que calcularia cada Estat en funció de la seva estructura de rendes però que seria d’obligat compliment. “I que els Estats que no el compleixin puguin ser sancionats per Europa, com també els qui incompleixin altres normatives comunitàries” suposadament obligatòries. 

També ha denunciat la feminització de la pobresa a Europa, que ha exemplificat amb les famílies monoparentals encapçalades per dones i els 25 milions d’infants que s’estima que hi ha al continent sense ingressos suficients ni tots els serveis bàsics. “ERC vol que el pilar europeu dels drets socials sigui una normativa obligatòria, perquè sinó es signen a acords amb molt bona voluntat però al final no es compleixen”, ha reblat.

Per altra banda, Alamany ha proposat impulsar una “Carta republicana de drets i de deures” en forma de manifest, que voldrien que firmessin les majors ciutats europees com a reivindicació municipalista amb la democràcia i les llibertats davant l’auge de l’extrema dreta. En aquest sentit, ha detallat que les firmants es comprometrien a fer “cordó sanitari a les forces xenòfobes, els discursos de l’odi i el totalitarisme”. “Volem que quan pensi en democràcia, pensi en Barcelona”, ha sostingut Alamany. “En moments excepcionals com els d’ara, no volem que Barcelona quedi desconnectada d’Europa com no pot refugir el seu rol com a capital del país”, ha reblat.

 

A l’acte hi ha participat també l’exalcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, que ha defensat la importància de les ciutats en la defensa dels drets dels veïns davant dels oligopolis transnacionals. “Cal que les ciutats siguin laboratoris d’innovació social per construir l’Europa Social que volem”, ha afegit.

 

Comentaris