ERC pressiona el PSOE: o Ciutadans o republicans

"Perquè hi hagi segons acords, els primers s'han de complir", diu Aragonès sobre el rol republicà en els comptes espanyols

El coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha instat el PSOE i Podem a prendre "una decisió" sobre si volen el suport de Cs o d'ERC durant la legislatura. En declaracions a la premsa des d'Altafulla, Aragonès ha dit que "està a les seves mans" decidir "com enfocar" la resolució del conflicte amb Catalunya i "la sortida a la crisi social de la pandèmia". "Nosaltres hem estat molt clars des del principi", ha dit Aragonès en referència a ERC. Sobre el rol dels republicans en els comptes espanyols, Aragonès ha dit que "perquè hi hagi segons acords, els primers s'han de complir", en una referència a la taula de diàleg.

"Des d'ERC no renunciem de cap manera a una resolució democràtica del conflicte de Catalunya, ho posem al costat de la gestió dels efectes de la pandèmia", ha dit. I en aquest sentit, ha insistit que el suport dels republicans als pressupostos generals estarà condicionats a la resolució política del conflicte català: "No podem oblidar el repte de començar a solucionar políticament el conflicte, amb reconeixement democràtic, dret autodeterminació i amnistia", ha remarcat Aragonès. Així mateix, ha demanat a Pedro Sánchez i Pablo Iglesias que triïn entre les "polítiques neoliberals de retallades" i la "repressió" que considera que representa Ciutadans o el suport dels republicans.

Pel que fa a la baixa del partit de diversos membres del PDeCat a causa de la lluita pel control de les sigles de JxCat, el republicà no ha volgut posicionar-se i ha dit que respecta els processos interns de cada formació. En paral·lel, ha tornat a exigir al govern espanyol que reguli la prestació del permís retributiu per aquelles famílies que s'hagin de quedar a casa a cuidar dels seus fills, si es veuen obligats a fer la quarantena. "Si el govern espanyol no es veu capaç o no té la voluntat política de portar a terme aquest permís, que ens transfereixi els recursos.", ha reclamat.
 

 

En la mateixa roda de premsa, Aragonès ha dit que quan s'acosti la data de l'11-S "es podrà veure quines celebracions es poden fer" d'acord amb la situació epidemiològica. Malgrat això, el vicepresident ha dit estar "convençut" que, com cada any, "la ciutadania expressarà el seu clam a favor de la independència", ja sigui "virtualment o presencialment". Aragonès també ha fet una crida "a la responsabilitat de tothom" davant d'unes setmanes "difícils".

 

Comentaris