ERC podria passar a ser la quarta força parlamentària, segons el Periódico

CiU estaria a cinc escons de la majoria absoluta i el PSC obtindria els pitjors resultats de la seva història

Totes les enquestes destaquen una caiguda d'Esquerra (ERC), però el sondeig del Periódico, publicat avui, assegura que la formació liderada per Joan Puigcercós podria passar a ser, fins i tot, la quarta força del parlament de Catalunya, superada pel PP (14-15 diputats) i per ICV-EUiA, que igual que els republicans, podrien tenir entre 11 i 12 diputats.

A més el líder de la formació, Joan Puigcercós, no té el suport dels simpatitzants. Un 26,1% dels catalans que el 2006 van votar ERC avui prefereixen Mas com a president abans que Puigcercós (21,7%) i un 19% preferiria que fos Carretero o Laporta.

CiU també a prop de la majoria

Segons aquest sondeig, CiU estaria a cinc escons de la majoria absoluta (62-63 escons), 14 més que el 2006. Per altra banda, el PSC obtindria els pitjors resultats de la seva història, aproximadament entre 31 i 32 escons, cinc menys que en els darrers comicis.

Els ecosocialistes són els socis del tripartit menys perjudicats per la governabilitat. Tenen en aquests moments una fidelitat de vot del 57,8%. Un percentatge superior al del PSC (47,4%) i d'ERC (29,3%), però no superable a la fidelitat dels convergents (78,6%).

En aquesta enquesta, respecte les noves formacions, Solidaritat Catalana podria obtenir 2 escons i Reagrupament no entraria a la cambra catalana.

 
 

Comentaris