ERC, el PDeCAT i la CUP donen suport a l'Assemblea d'Electes del Consell per la República

La CUP adverteix que cal dotar de contingut la plataforma i avisen que posaran sobre la taula els eixos de la trobada paral·lela que van organitzar

L’Assemblea de Càrrecs Electes que promou el Consell per la República (CxR) el proper 30 d’octubre ha rebut aquest dijous la complicitat explícita d’ERC, el PDeCAT i la CUP. Les tres formacions han comunicat la seva intenció de donar suport a la iniciativa que té per objectiu “reforçar un espai lliure de les prohibicions, de les amenaces i les limitacions de drets a què està sotmetent l’Estat espanyol” les institucions d’autogovern, segons explica el president del CxR, Carles Puigdemont, en una carta feta pública ahir.

La CUP, que va impulsar per lliure una Trobada de Càrrecs Electes dilluns passat a Sants “per superar l’immobilisme del Govern i el Parlament”, ha valorat “positivament” la convocatòria del CxR. Els cupaires esperen que la iniciativa “permeti una resposta institucional a l’alçada de les mobilitzacions d’aquests dies”. Els anticapitalistes acudiran a la convocatòria defensant que l’Assemblea “sigui realment operativa i no una estructura més”. Adverteixen però que “cal dotar” la plataforma de “continguts” i, en aquest sentit, avancen que posaran sobre la taula els eixos tractats en la Trobada de Sants, “autodeterminació, amnistia, prou repressió i drets socials”.

En un comunicat, la CUP deixa veure els seus recels sobre la convocatòria per això “recalca la importància de dotar d’uns objectius i accions concrets” l’espai per tal que “estiguin a l’alçada i acompanyin la lògica de la mobilització al carrer”. Els cupaires temen que l’Assemblea plantegi de nou objectius que responguin “a la institucionalització i refredament del conflicte”.

Des d’ERC també s’ha expressat la intenció de participar en l’Assemblea a través d’una piulada al compte oficial del partit.

 

El PDeCAT, de la seva banda, ha emès un comunicat per donar suport a la iniciativa. El partit ha fet extensiva la convocatòria a tots els alcaldes, regidors, diputats i senadors instant-los a participar activament a l’Assemblea.

 

Comentaris (7)
Roca Fa 3 mesos
Prou de mentides , feu el favor d'anar tots a una. I deixeu de banda la testosterona per veure qui la te més llarga. Ja ni ha prou. Guanyeu-vos el sou que cobreu d'una vegada .
Per fi un organ que reuneix a tots els partits indepes Fa 3 mesos
Penso que haurien de començar per a aclarir un punt essencial: Els Mossos (Buch), obeeixen directament a Madrid? Si és el cas, que en Torra ho digui publicament, almenys sabrem qui té la paella pel mànec, i ell no quedarà com un traïdor. Si no, per què coi ens peguen, sobretot quan manifestem pacificament?
Molt bé Fa 3 mesos
Poseuvos d'accord duna vegada. No acceoptem més partidisme. Netegeu les cúpules dels partits de vividors i traidors. Feu que la Generalitat s'enfronti com una sola a l'estat repressor i tindreu un poble.
1410 Fa 3 mesos
L'abstenció a les enquestes, sembla, que deu pujar, perquè el fum ho empesta tot. Llàstima que no hi hagi cap llista independentista.
Els minims que han costat ulls i cops als vostres ciutadans i només sou capaços de protegir els vostres sous. Fa 3 mesos
Aneu a pastar fang. Sempre demanant als que ens reprimeixen. Foteu pena i la gent no s’empasarà un altra transició “ modelica”
Angelblau Fa 3 mesos
Fàstic de TV3 .. porten tot el dia amb el dictador espanyol. Caldrà començar a fer neteja.
jeje Fa 3 mesos
tonteries!! Buch dimissió!!