El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC para l’orella als ‘ortodoxos’ que reclamen una consulta interna per decidir la investidura
  • CA

El col·lectiu Primer d’Octubre, el moviment intern de militants d’ERC que reclama tornar a l’assemblearisme, s’ha reunit aquesta tarda amb la direcció del partit. Una reunió, a la seu de la formació, que tenia un únic punt a l’ordre del dia: reclamar al politburó d’Oriol Junqueras una consulta interna a la militància per decidir què voten a la investidura de Pedro Sánchez.

 

Per part de la direcció d’ERC, hi ha assistit Isaac Peraire, vicesecretari d’Organització, i per part del Col·lectiu 1-O, Xavier Martínez, Joan Puig i Quim Bosch. Els representants del sector “ortodox” -que volen recuperar l’essència assambleària del partit- han demanat formalment una consulta interna que tècnicament és possible amb mitjans telemàtics.

 

Des de la direcció, han contestat que faran arribar la proposta a la reunió de l’executiva que ERC celebrarà divendres per decidir el posicionament al Congrés. “De moment, no han tancat la porta”, asseguren a El Món membres del Col·lectiu. Si bé els han avisat que la reunió de divendres tenia com objectiu decidir el sentit del vot.

 

“S’han compromès a sospesar si donen veu a la militància”, apunten des dels ortodoxos que també han emfatitzat que algunes seccions locals arrufen el nas a facilitar la investidura així com membres de la direcció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa