ERC pacta amb l’alcalde que volia ser aragonès per treure a JxCAT un Consell Comarcal

Un pacte a cinc desbanca els junters de l’organisme de la Terra Alta, amb el suport de l’alcalde de Batea

Nova mostra de desunió de l’independentisme. Aquesta vegada, al Consell Comarcal de la Terra Alta. Neus Sanromà, regidora d'ERC a Arnes, serà la presidenta, però aquest càrrec teòricament correspondria a JxCAT. Un pacte a cinc ha trencat l’hegemonia històrica de l’antiga convergència, que havia governat la Terra Alta des de la creació dels consells. Un acord de govern entre ERC, la UPTA (Unió per la Terra Alta), la FIC, Entesa i l'Agrupació d'Electors de Bot ha donat la presidència a ERC. “La finalitat és sumar forces i canviar el sentit del consell comarcal”, ha defensat Sanromà. L'Agrupació d'Electors va perdre la representació al Consell però se l'ha inclòs al pacte per visualitzar, amb vuit dels dotze alcaldes de la comarca, “la voluntat evident de canvi”, s’ha explicat després de l’acord.

Es dóna la circumstància que un dels alcaldes que dóna suport a ERC és Joaquim Paladella, de Batea, en representació de la candidatura UPTA. Paladella va donar-se a conèixer després d’assegurar, en el marc del procés, que volia que Batea s’independitzés de Catalunya i passés a formar part de l’Aragó. Després del rebombori mediàtic, va dir que no era una proposta en ferm, però no va negar que estava en contra del procés i que preferia formar part d’Espanya.

 
 

Comentaris (10)
gat escaldat Fa 7 mesos
Sort que em vaig donar de baixa quan van fer president a un tal Montilla, feu pena, llastima i sobretot fàstic, totes les vegades que m'he penedit d'haver pagat la quota, assistir a xerrades,, assemblees reunions .......... això si I, inda, independència ja, però res més Mai m'han agradat aquests còmics parlamentaris, la política és sobretot respecte pels votants, cosa que no teniu ERC, nomes us falta per ampliar la base, fitxar: Sánchez, Iglesias, Rivera, Casado i Smith.y ja estareu
Canvi per el mateix. Fa 7 mesos
Aquests dies veiem el règim del 78 amb tot el seu esplendor. Unsistema corrupte piramidal que reparteix engrunes amb forma de cadires i sous. Ahir sucavens uns, avui uns altres, mentre tot continui igual. Monarquia, banca, tc, militars, cni, sistema polític herència del dictador nascut podrit fins al moll de l'òs. Per això la independència sempre hi serà. L'autèntica revolució de revolucions a Catalunya.
Exiliat de la Terra Alta Fa 7 mesos
El que aquí es discuteix són sous, dietes i la possibilitat de col·locar familiars i coneguts a la sobredimensionada plantilla del Consell i ens adjunts, com el Comebe o el Reg. Tot tot tot és per la pasta. Gent que no agafaries ni per anar al jornal viuen de p... mare amb els diners dels altres. La Terra Alta, per cert, és una de les comarques més pobres i despoblades de Catalunya, i baixant.
Anselm Fa 7 mesos
Conec la Terra Alta. Allí la gent comença a estar tipa dels cacics de Junts-CDC, alguns dels quals com el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre ve del franquisme.
APAÑAMELAPELA Fa 7 mesos
De tant en tant toca una mica de canvi, després de tants anys de l'autonomisme del Pujolet.
Kim Fa 7 mesos
Ja fa temps que ho fa això ERC. Per què ens extranya? Dos tripartits a mi em van servir per no votar-los mai més. Hi ha gent que és més lenta a veure les coses. Espero que un un dia no molt llunyà tothom tingui clar que la finalitat d'ERC és destruir Juntsxcat, ni politiques d'esquerres, ni punyetes. El pater Junqueras volent el poder els porta a tots cap a la mesquinesa
Trencavel Fa 7 mesos
Erc es campi qui pugui
caesar Fa 7 mesos
ERC, mas bajo no podéis caer
Angelblau Fa 7 mesos
Es terrible això de Esquerra Autonomista de Catalunya, es vendrien s'ha Mare per quatre cadires. Fàstic
Cofoi Fa 7 mesos
Recordeu el republicanisme del tripartit........