El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC es marca l’objectiu d’aconseguir més vots a Catalunya que Cs a tot l’Estat
  • CA

“Us imagineu quina cara se’ls quedaria?”, han estat les paraules que ha fet servir el vicepresident econòmic, Pere Aragonès, per engrescar l’auditori de Tarragona i posar un repte per als republicans: aconseguir més vots a Catalunya que Cs a tot l’Estat. Ha estat un objectiu que han exposat tant Aragonès com el president del Parlament, Roger Torrent, per animar els votants a acudir a les urnes diumenge. La bona perspectiva a les enquestes pot provocar la relaxació dels votants d’ERC, cosa que els republicans intenten evitar.

A assegurar la victòria. En un context favorable en què els sondejos donen la primera posició a les eleccions generals a Catalunya per davant del PSC, els republicans han centrat els seus atacs en els socialistes per blindar el primer lloc que les enquestes els auguren. És per això que Aragonès ha avisat des de Tarragona que votar el PSC és “avalar el discurs de les tres dretes”. 

Per fer-ho ha diluït les diferències entre els socialistes catalans i el PSOE, recordant que al debat d’ahir organitzat per l’Acadèmia de la Televisió el president del govern estatal va “assumir el discurs de la dreta”. A més, ha lamentat que els candidats van competir per veure qui “picava més fort amb la porra a Catalunya”. 

Tot plegat per convèncer els votants que dubten entre el PSC i ERC. Aragonès ha reivindicat el seu partit com al “vot útil” contra el feixisme, per davant dels socialistes. En el mateix sentit s’ha pronunciat el president del Parlament, Roger Torrent, que ha resumit: “Ens ho juguem tot diumenge: repressió o llibertat”. Torrent ha intervingut abans d’Aragonès i ha advertit que el PSOE “ha escollit el PP per mantenir la repressió”. Feia referència així a la voluntat que tindrien els populars de permetre la investidura de Sánchez amb una abstenció.

Aragonès i Torrent, que mantenen una pugna per liderar el partit, han coincidit a expressar que la república no és “només un canvi de bandera” sinó una “oportunitat” per a la justícia social. 

Carta de Carme Forcadell

Carme Forcadell també ha estat present a l’acte via carta. L’expresidenta del Parlament empresonada a Mas d’Enric ha fet arribar unes paraules escrites avui mateix en què ha instat els votants a “plantar cara” a la “dreta feixista” que vol tornar “al segle XIX”. A més, ha animat a “continuar treballant” i a aconseguir la victòria al 10N, en un nou missatge que busca evitar la desmobilització. 

El feminisme també ha tingut protagonisme en el míting, que s’ha celebrat en el teatre Metropol de Tarragona amb un auditori amb 280 persones. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha agraït a Forcadell que l’hagi ensenyat que un país no pot avançar “sense el 50%” de la població: “les dones”. Aragonès ha interpel·lat els electors perquè omplin les urnes “de lila feminista i de groc republicà”. 

També han intervingut a l’acte el candidat per Tarragona al Congrés Jordi Salvador i la candidata al Senat Laura Castel. Salvador ha demanat el vot a aquells que no són republicans però que veuen injusta la sentència, tractant d’esgarrapar vots als comuns. També ha fet referència implícita a la CUP quan ha afirmat que ERC no és el partit del “no a tot”. 

Castel ha destacat la importància d’estar a Madrid perquè és un “espai de poder”. Després ha parlat la candidata al Congrés Marta Rosique -que en l’última legislatura va ser, amb 23 anys, la diputada més jove-, que ha posat en valor el paper dels joves després de la sentència. “A Iceta li diem que nosaltres donem les gràcies al poble que es mobilitza al diari contra la sentència venjativa”, ha dit, amb referència a les paraules d’agraïment del secretari general del PSC a les forces i cossos de seguretat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa