El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC no enviarà representant a la ronda de contactes de Felip VI per proposar president espanyol
  • CA

ERC no enviarà representant a la ronda de contactes de Felip VI per proposar president espanyol, segons han confirmat fonts dels republicans. Així doncs, es decanten per seguir la tradició de fa dues legislatures i descarten enviar al Palau de la Zarzuela el seu líder en presó preventiva Oriol Junqueras. En canvi, JxCat va confirmar dimecres que designaria com a representant el diputat pres Jordi Sànchez. Les mateixes fonts han argumentat que “ERC no reconeix el rei com a interlocutor vàlid després que no volgués rebre Carme Forcadell i més encara després del 3 d’octubre”.

La ronda de contactes del rei amb els representants que designin els grups del Congrés és d’obligat compliment abans d’una investidura. La fórmula utilitzada ha permès històricament que no només assisteixin a aquesta ronda els portaveus o diputats de les formacions que tenen representació a la cambra baixa, sinó també els seus dirigents.

D’aquesta manera, la suspensió dels presos com a diputats que debatrà la Mesa en breu no impediria la seva designació per part dels partits. Una altra cosa seria si, en el cas de continuar empresonats, el Suprem denegués la seva sortida per exercir aquesta tasca de representació política.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa