ERC Lleida valora satisfactòriament les primeres trobades amb JxCAT i el Comú

Els republicans volen traslladar "tranquil·litat" als treballadors municipals respecte al canvi de govern a la Paeria

ERC Lleida ha mantingut aquesta setmana reunions bilaterals amb un equip de Junts per Catalunya Lleida i el Comú per posar sobre la taula les avinences en el model de ciutat. Segons els republicans, han estat "contactes inicials" i ambdues trobades "han tingut un resultat satisfactori", ja que "s'ha constatat que no hi ha línies vermelles per propiciar la consecució d'un govern de canvi a la Paeria". D'altra banda, ERC vol transmetre "tranquil·litat" als treballadors municipals respecte al canvi de govern a la Paeria i celebra la predisposició del PSC de Larrosa a facilitar el nomenament del republicà Miquel Pueyo com alcalde de la ciutat. En aquest sentit, ERC apel·la a la responsabilitat del govern sortint "per facilitar també amb la màxima normalitat el relleu a la corporació".

Des d'ERC han explicat que la setmana vinent es concretarà el calendari de trobades amb els líders del bloc republicà, començant per Junts per Catalunya Lleida i del Comú, unes negociacions que "es volen fer de forma discreta i sense estridències". Malgrat que la Crida-CUP hagi quedat fora del nou ajuntament com a conseqüència dels resultats electorals, ERC els considera "un actor polític rellevant" i, per tant, també vol parlar amb els seus representants. Una vegada s'hagi fet la roda de contactes amb els partits republicans, ERC preveu convocar trobades amb la resta de partits que han obtingut representació a la Paeria, és a dir amb el PSC, Ciutadans i el Partir Popular. 

 

Finalment, els republicans volen agrair "les mostres d'il·lusió i esperança que ha mostrat bona part de la ciutadania aquests dies". Així mateix, la formació ha expressat "les ganes de treballar dels regidors electes per fer efectiu el canvi honest a Lleida".

 

Comentaris