ERC lamenta ara "haver perdut el temps" amb el PSOE

Comunicat oficial dels de Rufian després del pacte amb Ciutadans

ERC es planta. Ara bé,  manté la seva proposta de suport a l'Estat d'alarma si les seves esmenes s'accepten malgrat l'acord del PSOE i Podem amb Ciutadans. Així ho ha anunciat aquesta nit a través d'un comunicat en que assegura que "el govern de PSOE i Podemos ha triat soci, ha decidit apostar de nou per C’s".  

"No volem entrar en un mercadeig", indiquen els republicans que sentencien que  "ja s’ha perdut prou el temps". "Havíem demanat unes condicions mínimes, però pràcticament no hi ha hagut cap gest per intentar arribar a un acord, perquè sembla que ja havien triat des de l’inici", apunten fonts del partit. "No volem més dilacions", alerten.

Així els republicans avancen que han presentat  esmenes sobre la pròrroga de l'estat d'alarma. En aquest sentit, apunten que es "mantenen a l’espera". "Ells son qui ha de fer la tria. Esquerra o la dreta", comenten. En aquest sentit, detallen quines són les cinc propostes. 

En primer terme, la finalització del comandament únic i que Catalunya pugui decidir sobre el desconfinament amb el retorn de les competències. En segon lloc, que la pròrroga sigui d'un màxim de 15 dies i que "es treballi en la modificació de les altres lleis com la de Salut pública per evitar aplicar indiscriminadament l’Estat d’Alarma".

 

Per altra banda, afegeixen "un permís retribuït pels pares i mares que s’han de fer càrrec dels seus fills com a conseqüència del confinament". Com a quarta condició permetre als ajuntament  augmentar el marge per poder utilitzar el superàvit amb mesures per fer front al COVID. I en darrer terme,  "posar una data a la mesa de negociació".

 

Comentaris