ERC, JxCat i el Comú de Lleida volen retirar els noms de carrers franquistes de la ciutat

La setmana vinent es podria tancar un govern entre les tres formacions, si finalment els comuns aproven formar-ne part

Els grups d'ERC, JxCat-Lleida i del Comú han arribat a "amplis consensos" sobre la necessitat d'establir mecanismes de lluita contra la corrupció, un codi ètic per als càrrecs electes i de tirar endavant un nou reglament de participació ciutadana. Així mateix, també coincideixen en què cal retirar del nomenclàtor tots els carrers dedicats a persones vinculades al franquisme i en el desplegament d'una comissió investigadora sobre els fets de l'1-O a Lleida. En els pròxims dies, ERC i el Comú presentaran els acords assolits a la respectives assemblees per tal que siguin validats per aquestes. En cas que hi donin el seu vistiplau, ERC, JxCat-Lleida i el Comú podrien tancar la setmana vinent un govern d'entesa a la Paeria. Els tres grups municipals també coincideixen en voler transmetre una política comunicativa institucional informativa, i "no propagandística com fins ara".

Pel que fa a la memòria, estan d'acord en l'eliminació definitiva de tots els carrers franquistes del nomenclàtor de carrers i en el desplegament d'una comissió investigadora sobre l'1-O per fixar els fets que van passar a Lleida l'1 d'octubre del 2017 durant la jornada del referèndum. ERC, JxCat i Comú coincideixen en el seu rebuig a l'empresonament dels polítics independentistes, defensen una República en contraposició a una monarquia i consideren que el conflicte entre Catalunya i Espanya s'ha de resoldre amb una consulta d'autodeterminació.

 

També han abordat el tema de la seguretat on les tres formacions han coincidit en l'aposta per un model de policia de proximitat que vagi acompanyada d'un increment del nombre d'efectius de Guàrdia Urbana. També han acordat repensar la figura d'agent cívic i impulsar la figura d'un agent de carrer format i preparat per atendre processos de mediació entre veïns.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?