ERC s'indigna amb el Parlament Europeu

El partit anuncia un recurs contra la decisió de Sassoli

Esquerra Republicana ha mostrat aquest divendres la seva "indignació" amb la posició expressada aquest divendres pel president del Parlament Europeu, David Sassoli, que ha decidit retirar l'acta d'eurodiputat a Oriol Junqueras. El partit ha anunciat que la recorrerà al Tribunal General de la Unió Europea (TGUE). 

ERC afirma que "la sentència del TJUE va ser absolutament clara: Oriol Junqueras és eurodiputat des de la proclamació dels resultats de les eleccions al Parlament europeu i des d’aquell dia gaudeix d’immunitat parlamentària". Els republicans opinen que "en conseqüència, l’Estat espanyol hauria d’haver tramitat un suplicatori si volia revertir aquesta condició, però no ho va fer i des d’aleshores ha sotmès Oriol Junqueras a una situació d’indefensió".

 

El partit exigeix "que es compleixi la sentència de la Unió Europea i que no prevalguin els interessos d’un estat membre per sobre dels interessos de la Unió, ja que això posaria en qüestió els seus principis fundacionals". En el seu comunicat, ERC demana a la presidència del Parlament Europeu "que expliqui obertament les pressions que hi ha hagut per modificar la posició sobre la immunitat d’Oriol Junqueras".

ERC adverteix que "seguirà treballant en tots els fronts i esgotarà totes les vies per garantir el compliment de la sentència del TJUE i protegir els drets d’Oriol Junqueras en tant que amb ells es protegeixen els drets i les llibertats del conjunt dels ciutadans de Catalunya i de la Unió Europea".

 

Comentaris