ERC i PNB demanaran explicacions a Marlaska per l'enviament de policies a Catalunya

Els dos grups volen que el ministre de l'Interior comparegui al Congrés per explicar els reforços policials per la Diada i el primer aniversari de l'1-O

 

Esquerra Republicana de Catalunya i el Partit Nacionalista Basc volen que el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, expliqui al Congrés la seva decisió d'enviar mig miler de policies a Catalunya en vigílies de la Diada i del primer aniversari del referèndum independentista de l'1 d'octubre de 2017. "Creu el ministre de l'Interior que és una bona carta de presentació per entaular un diàleg començar enviant 600 policies més a Catalunya per reprimir als catalans?", diu la pregunta registrada al Congrés pel portaveu adjunt d'ERC, Gabriel Rufián.

 

Per la seva banda, el portaveu d'Interior del PNB, Mikel Legarda, també vol que el titular del ministeri confirmi en seu parlamentària si té previst enviar un dispositiu "extraordinari" de més de mil agents a Catalunya. Segons expliquen fonts policials, la Direcció general de la Policia Nacional ha autoritzat que es traslladin uns 500 agents d'una desena de grups de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) per a la custòdia d'edificis oficials i en previsió de possibles problemes de seguretat ciutadana. Interior va aprovar aquest reforç de la plantilla de la Policia i de la Guàrdia Civil -en aquest cas amb el Grups de Reserva i Seguretat (GRS)- a Catalunya després de rebre peticions per part dels comandaments operatius dels dos cossos.

 

 

 

Comentaris