El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC i PDeCAT demanen la compareixença de Montoro per l’amenaça de tallar el FLA
  • CA

 

Els grups del PDeCAT i ERC al Senat han registrat aquest divendres una petició per a la compareixença urgent del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, perquè doni explicacions sobre l’anunci del govern espanyol de “condicionar” el FLA al fet que la Generalitat no destini “ni un euro” al referèndum. El portaveu del PDeCAT al Senat, Josep Lluís Cleries, ho ha considerat “una prova més” que l’autogovern català està “segrestat” pel govern de l’Estat i que Catalunya no té “cap tipus d’autonomia”. La senadora d’ERC Ester Capella ha lamentat que l’executiu espanyol “només sap atiar la por” per dissuadir la ciutadania de Catalunya de “decidir lliurement” el seu futur en el referèndum de l’1 d’octubre. Cleries també ha reclamat que Montoro doni explicacions pel que considera “una amenaça injusta i deslleial amb Catalunya”.

Capella ha denunciat que aquest control “és un episodi més” dins les mesures que l’executiu de Rajoy aplica per “liquidar la capacitat econòmica de la Generalitat”. Amb aquestes mesurea, ha afegit Capella, el govern estatal pretén “impedir” que el català pugui aplicar les seves pròpies iniciatives “en àmbits tan sensibles com les polítiques socials”.

 

Amb aquesta mesura, a més, el govern espanyol “vulnera la llei que ell mateix pretén fer complir”, ja que en l’article 2 de la Constitució reconeix i garanteix “el dret a l’autonomia de les nacionalitats i regions i la solidaritat entre elles”, i això “també inclou l’autonomia financera i la capacitat d’exercir-la”, conclou Capella.

 

D’altra banda, el portaveu del PDeCAT al Senat ha denunciat que “ha quedat demostrat” que l’Estat ha utilitzat “tot tipus de mitjans” per “perseguir els adversaris polítics”, i en aquest sentit s’ha preguntat per què “tot aquest mal ús de recursos públics” no el “persegueix ni la Fiscalia ni el Tribunal de Comptes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa