El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC i ICV donen per fet que es quedaran fora de la mesa del Parlament
  • CA

A poques hores de constituir-se el nou Parlament continuen les negociacions a contrarellotge per acordar els membres que formaran part de la mesa aquesta legislatura. Segons diverses fonts de la negociació, les converses encara no estan tancades però ERC i ICV cada vegada veuen més clar que la possibilitat més plausible és que es quedin sense cap representant a la mesa.

Tot apunta que CiU no està disposada a cedir una de les 4 secretaries a ERC i ICV perquè l’ocupin dos anys cada partit. Es tracta d’una proposta d’ICV que anava acompanyada del compromís de no trencar la majoria absoluta de la federació nacionalista en aquest òrgan i que ERC veia en bons ulls.

ERC i ICV també auguren un pacte entre CiU i PPC que inclouria el suport de la federació nacionalista als populars en cas que ERC i ICV volguessin sumar els seus diputats que representen dos més dels que té el PPC per quedar-se amb una de les secretaries. Un acord que, segons fonts dels republicans i dels ecosocialistes, s’hauria arribat a canvi de l’abstenció dels populars que asseguraria la investidura d’Artur Mas en segona volta. Fonts del PPC, en canvi, asseguren que el pacte amb CiU no està tancat i neguen que s’estigui negociant amb el vot a la investidura com a moneda de canvi.

La mesa del Parlament està formada per set membres. La presidència del Parlament, dos vicepresidències i quatre secretaries. Segons els resultats electorals, CiU es quedaria amb la presidència, una vicepresidència i dues secretaries. El PSC ocuparia una de les vicepresidències i una altra secretaria. Mentre que al PPC li tocaria la secretaria restant. En les pròximes hores s’haurà de confirmar si, tal com sembla, es manté aquest mapa o hi ha algun canvi a través de pactes polítics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa