ERC i ECP comencen avui les negociacions per un pacte de govern a Tarragona

Carla Aguilar Cunill afirma que els cinc punts que la CUP ha exigit a ERC són assumibles pels comuns

ERC i En Comú Podem (ECP) comencen aquest dimecres les negociacions per arribar a un pacte d’investidura i de govern a l’Ajuntament de Tarragona, que faria alcalde el republicà Pau Ricomà. Les converses s’iniciaran menys de 48 hores després que l’assemblea dels comuns decidís buscar un acord amb ERC, enlloc d’intentar-ho amb el PSC. La cap de llista d’ECP a les darreres eleccions municipals, Carla Aguilar Cunill, en declaracions a l’ACN es mostra confiada que assoliran un acord abans del ple d’investidura de dissabte. Perquè Ricomà sigui alcalde també li calen els vots de Junts per Tarragona, que encara no s’ha posicionat oficialment si bé sembla que li donarà suport, i de la CUP, que ha condicionat el vot al compliment de cinc punts. Per Aguilar, les demandes cupaires són assumibles pels comuns.

Aguilar ha destacat que negociaran a partir d’un “projecte bastant coincident amb ERC a Tarragona” que espera que porti “canvis a la ciutat”. Encara que els republicans necessitaran el suport d’altres partits, la cap de llista dels comuns ha valorat que “el nostre interlocutor és ERC”. A més ha afegit que si alguna cosa del pacte canviés durant les negociacions haurien “de revisar” amb les bases els acords. 

Per tal d’aconseguir la investidura, Ricomà s’haurà de comprometre amb la CUP a complir amb les cinc propostes que li han plantejat. Fan referència a la preservació de l’Anella Verda que implica acabar amb el pla urbanístic de la Budellera, dur a terme un estudi per internalitzar el servei d’escombraries, impulsar un estudi de la qualitat de l’aire a la ciutat, potenciar els pressupostos participatius i mobilitzar el parc d’habitatges buits. En el cas que ERC i ECP arribin a un acord, els comuns hauran d’assumir també aquestes peticions, un fet que per Aguilar no és problemàtic. “Els cinc punts no marxen en absolut de tot allò que podem parlar a nivell programàtic i de projecte”, ha indicat, deixant clar que no han de suposar un problema per a la seva formació. 

Falta de respecte del PSC

A l’entorn dels comuns no ha agradat la roda de premsa que el PSC va fer aquest dimarts al matí, en la qual van assegurar que l’assemblea dels comuns va estar “induïda” per tal d’apostar per negociar amb ERC enlloc de fer-ho amb el PSC. “Ens sembla que fer una roda de premsa per valorar un procediment intern de presa de decisions és una cosa greu”, ha etzibat Aguilar. També ha rebutjat les acusacions dels socialistes que havien indicat que els comuns no havien informat a la militància de les propostes del PSC per arribar a un pacte. 

A més, Aguilar ha explicat que per al PSC l’opció prioritària era governar en solitari, i que així ho van traslladar als seus militants, si bé ha reconegut que “en les dues reunions amb els socialistes es contemplessin altres opcions”, com ara que ECP entrés en el govern. De tota manera, ha reiterat que van exposar totes les possibilitats als seus afiliats.

 
 

Comentaris