ERC i Bildu tornaran a plantar el Rei en la nova ronda de consultes

Des d'Esquerra argumenten que no es reuniran amb Felip VI fins que aquest no rebi Carles Puigdemont i Carme Forcadell

 

 

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Bildu tornaran a plantar el Rei espanyool en la nova ronda de consultes que Felip VI té previst fer els pròxims 24 i 25 d'octubre amb els partits amb representació parlamentària per saber si es donen les condicions per conformar un Govern a Espanya.

Des de les eleccions del passat 20 de desembre, el Cap de l'Estat espanyol ha realitzat quatre rondes de consultes i a cap d'elles han assistit ni representants dels republicans catalans ni de la coalició abertzale. Ara, davant de la cinquena, també han avançat a Europa Press que es despenjaran d'aquesta cita a la Zarzuela.

 

 

Que vingui als nostres despatxos, diu ERC

 

 

Des d'Esquerra vénen esgrimint que no es reuniran amb el Rei fins que aquest no rebi el president de la Generalitat catalana, Carles Puigdemont, i la presidenta del Parlament autonòmic, Carme Forcadell. En tot cas, fonts d'ERC asseguren que "no tindrien inconvenient" a rebre Felip VI en els seus despatxos del Congrés.

 

 

Des de Bildu vénen apuntant que els seus militants no se senten "súbdits" d'una Monarquia que, segons la seva opinió, representa el "major símbol del caràcter antidemocràtic de l'Estat espanyol".

 

Comentaris