El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC guanyaria les eleccions a Barcelona per davant de Colau
  • CA

 

ERC guanyaria les eleccions municipals amb 10-11 regidors, doblant els actuals però lluny de la majoria absoluta situada en 21, segons una enquesta del Gabinet d’Estudis i Opinió Pública (GESOP) publicada a El Periódico. El sondeig es va realitzar quan el conseller Ernest Maragall ja havia anunciat que optaria a l’alcaldia. El partit de l’alcaldessa, Ada Colau, n’obtindria entre 8 i 9 situant-se en segona posició (ara en té 11) i per darrera quedaria la plataforma liderada per l’ex-primer ministre francès Manuel Valls amb 7. Per la seva banda, el PSC trauria 6 regidors, el PDeCAT en perdria la meitat situant-se en 5 i, finalment, la CUP es quedaria com ara amb 3-4 regidors. El PP, que ara té 3 regidors, no obtindria representació a la capital catalana.

 

Pel que fa a les possibles aliances postelectorals, un pacte entre ERC i Bcomú sumaria 20 regidors amb la forquilla alta. Exactament els mateixos que sumaria un pacte dels partits independentistes (ERC, PDeCAT i CUP). En els dos casos, les aliances es quedarien a un regidor d’aconseguir la majoria absoluta.

 

ERC, PSC i Cs són els partits que millorarien els seus resultats respecte a les municipals de fa quatre anys. Els republicans guanyarien fins a 6 regidors, mentre que tant els socialistes com Valls n’obtindrien 2 més.

 

En canvi, el PDeCAT seria la formació que perdria més regidors en relació a les últimes municipals, concretament 5. BComú es quedaria entre 2 i 3 menys, i el PP perdria els tres actuals. La CUP és l’única candidatura que es quedaria gairebé igual que la situació actual i com a molt podria augmentar en un regidor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa